Šport > Nogomet
1441 ogledov

Slovenski trener blesti pri velikanu, štiri kroge pred koncem že prvak

Ante Šimundža Twitter/PFC Ludogorets 1945
Ante Šimundža z Ludogorcem do bolgarskega naslova že štiri kola pred koncem.

Nogometaši Ludogorca so predčasno osvojili naslov bolgarskega prvaka. Do enajstega zaporednega naslova je klub iz Razgrada prvič popeljal slovenski trener Ante Šimundža, ki je še jeseni vodil Muro in se z njo prebil v skupinski del evropske konferenčne lige.

V nedeljo je Ludogorec doma premagal sofijsko Slavijo s 4:1 ima ima štiri kroge pred koncem prvenstva pred najbližjim tekmecem, sofijskim klubom CSKA, nedosegljivih 14 točk prednosti. V vrstah gostiteljev je slovenski reprezentant Žan Karničnik odigral vso tekmo.

Ludogorec | Avtor: Twitter/PFC Ludogorets 1945 Twitter/PFC Ludogorets 1945

Šimundža je ekipo iz Razgrada prevzel v začetku leta, na devetih tekmah je osvojil kar 25 točk of možnih 27. Sedaj bo skušal osvojiti še bolgarski pokal za dvojno krono.

Šimundža je 28. decembra lani zapustil Muro, ki jo je v skoraj štirih letih in pol popeljal do največjih uspehov v zgodovini. Sobočane je v prejšnji sezoni vodil do prvega naslova državnih prvakov, pred tem so osvojili tudi pokalni naslov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.