Šport > Nogomet
352 ogledov

Mura ostala brez tvorca najuspešnejših zgodb

Ante Šimundža Profimedia
Ante Šimundža tudi uradno ni več trener Mure.

Na klopi nogometnega kluba Mura je tudi uradno prišlo do spremembe. Anteja Šimundžo, ki je Sobočane v zadnjih sezonah popeljal do največjih uspehov v zgodovini kluba, bo nasledil Damir Čontala, je Mura zapisala na svoji spletni strani.

"Po skoraj štirih letih in pol, osvojenem naslovu državnih in pokalnih prvakov, po skupinskem delu konferenčne lige in po mnogih lepih trenutkih je napočil čas za slovo. Ante Šimundža ni več trener čarno-bejlih," se uvodoma glasi sporočilo kluba.

"Klub in Šimundža sta podpisala sporazumno prekinitev pogodbe, s čimer želimo daleč najuspešnejšemu trenerju, ki je kadar koli vodil čarno-bejle in bo z zlatimi črkami zapisan v zgodovino kluba, omogočiti korak naprej v trenerski karieri," je dodala Mura.

Že nekaj dni se v medijih pojavljajo namigovanja, da bo Šimundža zasedel mesto prvega trenerja pri bolgarskem prvaku Ludogorcu iz Razgrada.

"Nikoli ni pravi čas za slovo, nikoli ni lahko storiti tega koraka. A vsaki zgodbi pride konec in tudi naša zgodba z Antejem se tukaj končuje. Ante je z Muro dosegel praktično vse, kar se je dalo. Tako kot je on nam pomagal do vseh zgodovinskih uspehov, je Mura njemu omogočila rast kot trenerju in tega v večjih nogometnih sredinah niso spregledali. Ante odhaja v želji po novem izzivu in na tej poti mu želimo vse najboljše," je za spletno stran Mure povedal predsednik kluba Robert Kuzmič.

Ante Šimundža NŠ Mura | Avtor: Profimedia Profimedia

Šimundžo bo nasledil Damir Čontala, ki je bil že nekaj časa član strokovnega štaba.

"Damir je bil s tem namenom in mislijo na prihodnost pred časom dodan strokovnemu štabu prve ekipe. V njem smo že od nekdaj videli potencial za prihodnost in prvo izbiro ob spremembi na klopi članske ekipe. S svojim delom v preteklosti je že pokazal strokovnost in nogometno znanje, zato verjamemo, da je primeren za vodenje članske ekipe," pa je dodal športni direktor kluba Denis Rajbar.

Ante Šimundža je drugič v svoji trenerski karieri sedel na klop Mure junija 2017. Navijači črno-belih so ga spoznali že leta 2011, ko je prevzel takratno Muro 05 in jo popeljal do tretjega mesta v prvoligaški konkurenci. Pri Muri je ostal do konca sezone 2012/13, potem pa prevzel Maribor in z njim uspešno nastopal tudi v evropskih tekmovanjih.

Šimundža je po trenerskem delu pri Muri deloval še pri Aluminiju in kasneje pri Mariboru, s katerim je osvojil dva naslova državnega prvaka (2013/14, 2014/15). V sezoni 2013/14 je NK Maribor popeljal med 32 najboljših ekip v evropski ligi. V sezoni 2014/15 pa mu je z vijoličastimi uspel tudi preboj v skupinski del tekmovanja v elitni ligi prvakov.

Muro je v sezoni 2019/20 popeljal do naslova pokalnih prvakov, v sezoni 2020/21 pa do naslova državnih prvakov. Šlo je za zgodovinski uspeh. Nogometaši Mure so 22. maja na zadnji tekmi sezone v Ljudskem vrtu s 3:1 premagali Maribor in prvič osvojili naslov državnega prvaka.

Mura je jesenski del prvenstva končala na petem mestu in zaostaja deset točk za vodilnim Mariborom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice