Šport > Nogomet
1327 ogledov

Otoški mediji: "Ena največjih sramot v zgodovini!"

Antonio Conte NŠ Mura Tottenham Hotspur Ljudski vrt Twitter
Sinočnja zmaga nogometašev Mure v Konferenčni ligi odmeva tudi na Otoku.

Otoški mediji so si enotni v oceni, da je četrtkov poraz proti Muri v Ljudskem vrtu za Tottenham eden najbolj sramotnih v zgodovini kluba. 

Nekdanji član Tottenhama Jermaine Jenas za BT Sport dejal, da je poraz "šokanten in sramoten", nekdanji trener Spurs Glenn Hoddle pa je dodal, da je bila predstava Tottenhama v prvem polčasu tekme "grozna".

Ryan Sessegnon NŠ Mura Tottenham Hotspur Ljudski vrt Video Šport Napovedal petardo Tottenhama, nato pa gledal tekmo ...

Kot poroča BBC, je trener Antonio Conte po porazu dejal, da je "položaj zelo zapleten" in da potrebuje čas. "Ni mi bilo všeč, kar se je zgodilo nocoj," je po tekmi dejal Conte: "A moram biti iskren in vam povedati, da po treh tednih in pol šele dobro začenjam razumeti položaj. Moramo še veliko delati, če želimo izboljšati kakovost ekipe. V tem trenutku imamo znatno vrzel do najboljših ekip v Angliji," Conteja citira BBC.

"Če nekdo misli, da je prišel nov trener in da, ker je zmagoval v preteklosti, to pomeni, da je čarovnik ..." je z glavo zmajeval italijanski strateg in dodal: "Edina čarovnija, ki jo lahko naredim, je, da delam. Prinesti delovne izkušnje, vpeljati svoj sistem dela, metode, ideje nogometa. A vendar je treba razumeti, da potrebujemo čas."

Ljudski vrt NŠ Mura Tottenham Hotspur | Avtor: Twitter Twitter

Pri Timesu so zapisali, da gre "za enega najbolj sramotnih porazov v zgodovini Tottenhama". Conte je dal igralcem priložnost, da se izkažejo, preden se bo odločal o prihodnosti, zdaj pa je priznal, da je po skromni predstavi in težavah svojih varovancev v prvem polčasu šele začel razumeti obseg svojega dela pri reševanju globoko zakoreninjenih težav v ekipi, dodajajo.

NŠ Mura Tottenham Hotspur Ljudski vrt Doza smeha Šport "Moj oče je pravi prasec!"

Guardian je v ospredje postavil Contejevo izjavo, da ni čarovnik, in prav tako dodal, da gre za enega najhujših porazov v klubski zgodovini. Conte, ki prevzel vodenje ekipe namesto Nuna Espírita Santa, je po tekmi dejal: "Po treh tednih začenjam razumeti situacijo. Ni preprosto. Trenutno raven Tottenhama ni visoka. V Angliji je pomembna vrzel pred najboljšimi ekipami. A tega se ne smemo bati. Tukaj sem, da izboljšam položaj."

Conte je obenem namignil, še piše Guardian, da ima njegova ekipa omejitve, ki bi mu lahko preprečile doseganje ciljev v klubu. "Imamo veliko željo po delu, vendar lahko delaš, delaš, delaš, delaš. Toda avtomobil lahko poženeš na maksimum in včasih tudi to ni dovolj, da ste konkurenčni. Ni me strah tega, kako dolga pot nas čaka, a hkrati želim biti zelo iskren. Veliko moramo delati. Mnoge, mnoge stvari moramo izboljšati. V nogometu je pomembno imeti vizijo. Kje si zdaj? In kaj si želiš v prihodnosti? Tukaj sem, da pomagam klubu v tem pogledu," je dejal Conte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.