Šport > Nogomet
820 ogledov

Takšen šok je pred ključno tekmo Vitesse pripravil Murinim igralcem

Vitesse Arnhem Profimedia
Nogometaši NŠ Mure bodo zadnjo tekmo v Konferenčni ligi odigrali neprespani.

Nogometaši Mure bodo drevi končali svoje prvo udejstvovanje v skupinskem delu katerega od evropskih tekmovanj. Ob 21. uri bodo v 6. krogu konferenčne lige gostovali na Nizozemskem pri Vitesseju. Izbranci Anteja Šimundže nimajo več možnosti za preboj v izločilne boje, vseeno pa bodo skušali v tem tekmovanju še drugič zapovrstjo slaviti.

Sobočani so v prejšnjem krogu v Ljudskem vrtu z 2:1 na kolena spravili veliki Tottenham, za kar so ob treh točkah za svojo prvo zmago v skupinskem delu dobili še 500.000 evrov.

Takšna vsota - za preboj v skupinski del so prejeli 2,94 milijona evrov, skupaj s kvalifikacijami pa čez tri milijone - pa je dovolj velik motiv tudi za obračun na stadionu GelreDome z nizozemskim prvoligašem, ki je sicer prvo medsebojno tekmo v skupini G dobil z 2:0.

Če pri Sobočanih sam tekmovalni vidik ni toliko v ospredju, pa je drugače pri Nizozemcih, ki se še borijo za drugo mesto v skupini in napredovanje v spomladanske izločilne boje.

Vitesse Arnhem | Avtor: Profimedia Profimedia

Francoski Rennes, ki ima v svojih vrstah s petimi goli najboljšega strelca tekmovanja Gaetana Laborda, si je z 11 točkami že zagotovil osmino finala, Tottenham in Vitesse pa imata po sedem točk, tako da bo zadnji krog odločil o drugem potniku v dodatne boje za osmino finala.

Navijači Vitesseja so tako pripravljeni storiti vse, da bi le svojim ljubljencem omogočili čim večje možnosti za napredovanje, zato so poskrbeli, da nogometašem Mure bivanje v Arnhemu ni bilo nič kaj lahko.

Ponoči so se odločili obiskati slovensko ekipo in ji pripraviti ne ravno najlepše presenečenje. Ob 1:30 zjutraj je namreč varovance Anteja Šimundže vrgel pokonci ognjemet, ki so ga tik pred samim hotelom uprizorili domači navijači, ki gostujočim nogometašem niso dopustili mirnega spanca

Podobnih dejanj smo sicer že vajeni, ko kašne evropske ekipe gostujejo pri ekipah z Balkana, tokrat pa so se podobne metode poslužili tudi Nizozemci. Navsezadnje, cilj opravičuje sredstva, pravijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.