Šport > Nogomet
5005 ogledov

Sloviti filmski zvezdnik je lastnik kluba, tako je reagiral po drami

Ryan Reynolds Profimedia
Nor derbi za napredovanje.

Angleška nižjeligaša Wrexham in nekoč sloviti Notts County, ustanovljen je bil leta 1862 in velja za najstarejši klub na svetu, njegove črno-bele barve pa je kasneje prevzel tudi Juventus, sta se pomerila v petoligaški konkurenci, dvoboj pa je v veliki meri odločal o prvem mestu v ligi in s tem neposrednem potniku v Legaue Two, se pravi četrto angleško ligo. Zanesljivo napreduje namreč le prvi, klubi od drugega do sedmega mesta pa se še pomerijo za preostalo mesto, ki vodi v ligo višje.

Oba kluba sta imela pred tekmo natanko 100 točk, njihov najbližji zasledovalec Woking pa jih je zbral 'le' 76. Wrexham je igral doma, dvoboj pa je pospremil tudi sloviti lastnik kluba, filmski igralec Ryan Reynolds. Ta je bil priča pravi drami.

Gostje so namreč v sodnikovem dodatku prvega polčasa povedli, do 69. minute pa je Wrexham preobrnil rezultat in povedel z 2:1. Notts County je nato izenačil, vendar so se 'rdeči zmaji' vrnili v vodstvo.

A globoko v sodnikovem dodatku so imeli nato njihovi tekmeci na voljo enajstmetrovko za izenačenje. V golu domačih je bil nekdanji angleški reprezentant Ben Foster, zbral je 8 nastopov, zdaj 40-letni čuvaj mreže pa je v svoji karieri med drugim nosil drese tudi Stoke Cityja, Manchester Uniteda, Watforda, West Bromwich Albiona in Birmingham Cityja. 

Sledil je strel, ki ga je Foster zaustavil in povzročil delirij na stadionu.

Med tistimi, ki so prešerno slavili je bil tudi Reynolds, redni obiskovalec Wrexhamovih tekem. Njegov klub ima zdaj tri točke naskoka, odigral bo še štiri tekme do konca sezone, Notts County pa le še tri. Reynolds je po dvoboju osebno prišel čestitati Fosterju. "To je najbolj dramatična stvar, ki sem jo videl v življenju," je bil navdušen filmski zvezdnik, ki je s svojimi vlaganji in novimi sponzorji prinesel boljše čase klubu, ki se prav tako lahko pohvali z izjemno zgodovino.

Nastal je leta 1864 in je bil prvi valižanski klub, skupno pa tretji na Otoku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.