Šport > Nogomet
18896 ogledov

Služi desetine milijonov, na gala dogodku nosil uro za 60 evrov. Le zakaj?

Robert Lewandowski Profimedia
Robert Lewandowski je na ponedeljkovi prireditvi zlata žoga v Parizu nosil uro za 'le' 60 evrov in tako požel precej pozornosti. Le zakaj si je ob vseh milijonih omislil uro za tako majhen znesek, se sprašujete?

Napadalec Barcelone, še v lanski sezoni pa Bayerna, Robert Lewandowski je na podelitvi nagrade zlata žoga nosil izjemno klasiko, ki jo ima doma marsikateri zbiratelj klasičnih ur, in sicer si je za prireditev omislil zlato uro casio vintage. Na Poljskem naj bi stala celo manj kot 60 evrov, in sicer slabih 55 evrov, ugotavljajo poljski novinarski kolegi. 

Kartim Benzema Zlata žoga Šport Po 16 letih brez Top10 za Messija in Ronalda, zmagal prvi favorit

Eden od razlogov, ki bi utegnil botrovati k temu, da se je Lewandowski odločil za uro nižjega cenovnega razreda, kot so jih vajeni bogati nogometaši, naj bi tičal v tem, da so Lewandowskega nepridipravi v preteklosti že pošteno prestrašili, ko so mu sunili uro v vrednosti 70.000 evrov. To se je zgodilo letos avgusta, ko se je mudil v okolici stadiona Camp Nou in podpisoval avtograme, s sovoznikovega sedeža pa mu je nekdo sunil uro. Policija je tedaj tatu s pomočjo varnostnih kamer našla in Lewandowskemu uro vrnila, toda očitno se je poljski napadalec iz tega nekaj naučil. Kot ugotavljajo tuji mediji, je bil poljski nogometaš na prireditvi z daleč najmanj vredno uro izmed vseh zvezdnikov, ki so se gala dogodka v Parizu udeležili.

Zlato žogo je sicer tokrat osvojil Realov napadalec Karim Benzema, Poljak Lewandowski pa je domov odšel z nagrado za najboljšega strelca, imenovano po nemški legendi Gerdu Müllerju. 

Slavni nogometaši so v zadnjem času sicer zelo pogosto tarča nepridipravov. Ti se odpravljajo v njihove domove, ko nogometaši igrajo pomembne tekme, številni pa so občutili tudi to, da so jim tatovi z rok nasilno sneli ure. Dušan Tadić se je z nepridipravoma letos poleti celo stepel.

Jordan Ozuna Blestela v Parizu Šport Kdo je skodrana lepotička, ki je ukradla šov dobitniku zlate žoge?
Komentarjev 1
  • rokobert 12:54 19.oktober 2022.

    Pišete o stvarek o karerih nimate pojma...on je ljubitelj ur,in Casio ura ki jo je nosil je med ljubitelji legendarna oz. kultna...to nima nič z njeno ceno...ljubitelji ur so ljubitelji zaradi ur samih,ne pa zaradi njihove cene.