Šport > Nogomet
27 ogledov

Sodnik: "Enajstmetrovka je bila čista"

superpokal domžale maribor 2011 Gregor Katič
Nogometaši Maribora kljub porazu na prvi tekmi tretjega kola kvalifikacij za Ligo prvakov proti izraelskemu Maccabi Haifi z 2:1 ostajajo optimisti. A grenak priokus zaradi sojenja ostaja.

"V portugalščini sem povprašal sodnika o nekaterih odločitvah, tudi o enajstmetrovki, za katero je dejal, da je 'čista'. A jaz nisem videl ničesar … Žal pa ne moremo zdaj nič več spremeniti, to je nogomet. Bil je tak dan, ko je bila sreča na strani naših tekmecev, v Mariboru bo morda obratno," je po srečanju, ki ga je Maribor izgubil z 1:2 dejal strelec gola za Štajerce Marcos Tavares.

Sedemindvajsetletni Brazilec v vijoličastem dresu kljub porazu ostaja optimist, saj je moštvo igralo dobro in doseglo tudi načrtovani zadetek pred tekmo. Tolaži ga povratna tekma, kjer bodo razmere povsem drugačne kot v vročem Izraelu. "Zdaj prihajajo k nam, v naš dom. Verjamem v moštvo, trenerje, navijače. Zdaj bomo skupaj na domačem igrišču odločili o zmagovalcu. Maccabi ni boljši od nas, imamo velik motiv, da to dokažemo. Zadetek? Dolgo nisem zadel, dolgo je trajalo okrevanje. Zdaj sem se vrnil, zadel in sem zelo vesel. Lahko rečem, da sem spet nazaj," dodaja napadalec.

Goran Cvijanović potrjuje optimizem Tavaresa, saj tako kot Brazilec meni, da je bil Maribor boljša ekipa, na žalost pa so presodile sodniške odločitve. "Zmanjkalo nam je malo sreče, toda verjamem, da bomo nagrajeni za trud že prihodnjo sredo. Veliko je pomenil naš odziv po dobljenem golu že v osmi minuti. Čeprav so gostitelji povedli iz dvomljive situacije, smo prevzeli pobudo in začeli z igro, ki nas je krasila že lani. Ob celotnem dogajanju ostajajo mešani občutki, toda pred nami je še 90 minut. Verjamem, da bo v Ljudskem vrtu v povratnem dvoboju še kako vroče," pravi nogometaš slovenskih državnih prvakov.

Komentarjev 1
  • wester62 13:08 28.julij 2011.

    če je tam sodnik videl 11m ,mu treba dati očala z visoko dioptrijo,da bo bolje videl in ne bo golfal potlej. tudi drugi gol je bil opsajd. bravo maribor, zelo dobro so igrali.če bodo tako dobro igrali doma jih sesujejo.