Šport > Nogomet
17 ogledov

Maccabi boljši, a dal dva sporna gola

maribor dudelange liga prvakov rajčević 2011 Reuters
Tako Maccabi kot Maribor na prvi tekmi tretjega predkola Lige prvakov nista pokazala igre na nivoju tega tekmovanja. Z boljšo popotnico v Maribor prihajajo Izraelci, saj so zmagali z 2:1, a prvi gol dali iz strogo dosojene enajstmetrovke, drugega morda iz prepovedanega položaja.

Več kot 30 stopinj Celzija in nasprotnik, ki je bil prepričan, da je boljši od Maribora - Maccabi. Tako se je za Štajerce v novih dresih začela prve tekma tretjega predkola Lige prvakov. V uvodnih minutah so domači gospodarili na zelenici, a do zadetka prišli s pomočjo sodnikov. V sedmi minuti je sodnik piskal strel z enajstih metrov, ko se je Arghus komajda dotaknil Vladimirja Dvalishvilija. Gruzijski nogometaš je sam sprožil strel z bele točke in zanesljivo premagal Jasmina Handanovića (1:0).


Sredi polčasa je Maribor le postal enakovreden tekmec in tudi prišel do izenačenja. Dejan Mezga je dobil žogo na robu kazenskega prostora in jo podal na desno, kjer je bil sam Marcos Tavares. Ta je sprožil strel po diagonali v daljši vratarjev kot. Strel po tleh ni bil videti najbolj natančen, a je žoga prav neverjetno zavila v levo in se ob desni vratnici Maccabija skotalila v gol (1:1).

V nadaljevanju polčasa smo spremljali nogomet, ki si ne zasluži Lige prvakov. Igra se je odvijala na sredini igrišča, tako eni kot drugi pa so sprožali le slabe poizkuse z razdalje daleč prek tekmečevega gola. 1:1 v golih, 1:1 v strelih neposredno v vrata ter 2:4 v korist Maribora v strelih proti vratom je bil rezultat prvih 45 minut v Haifi.

V drugi del igre je Maccabi krenil agresivno in vijoličasti so bili pogosto na tleh. Sodnik je pokazal le en karton, a kmalu potem, ko je Golasa porumenel po startu na Aleša Mertlja, je Mariborčane rešila prečka po nevarnem strelu z razdalje enega od izraelskih nogometašev. Do prve priložnosti v drugem polčasu so Mariborčani prišli v 58. minuti, ko je streljal Goran Cvijanović, a je Nir Davidovitch dokazal, zakaj je najboljši izraelski vratar.


Če je bilo kakšnih devet tisoč domačih navijačev ob izidu 1:1 precej nejevoljnih, so se vsaj malo pomirili v 70. minuti. Dvalishvili, ki v drugem polčasu ni bil posebej opazen, je po protinapadu v kazenskem prostoru našel rezervista Bamideleja Yampolskyja, ki je z 10 metrov z močnim strelom premagal Handanovića. A podaja je bila na meji prepovedanega položaja.

Do konca tekme so bili domači še dvakrat blizu zadetku, tako da je kljub dvema sporno doseženima goloma rezultat 2:1, ki je tudi končni izid, vendarle realen. Pri vijoličastih je Agim Ibraimi sprožil še nekaj močnih strelov z razdalje, a neučinkovitost je tepla tako njega kot njegove soigralce. Še najbližje golu so bili v 83. minuti, ko je po podaji Ibraimija iz kota žogo z glavo zadel Robert Berič, a je žoga za nekaj centimetrov zletela mimo izraelskega gola.

Liga prvakov, 3. kolo kvalifikacij, prva tekma:

Maccabi Haifa : NK Maribor 2:1 (1:1)
Dvalishvili (8/11-m), Yampolsky (70); Tavares (27)

Komentarjev 2
  • vladek 07:19 28.julij 2011.

    Že spet je Zahoviććććć pokazal svojo kulturo

  • recesija 16:34 27.julij 2011.

    [img]http://www.nkmaribor.com/Img/Grbi/nkmb.png[/img]