Šport > Nogomet
2164 ogledov

Šok v Barceloni, Kampl v polfinalu

Rafael Borré Barcelona Eintracht Epa
Odigrane so bile povratne tekme četrtfinala Lige Evropa.

Na stadionu Camp Nou je Barcelona proti frankfurtskem Eintrachtu doživela presenetljiv poraz (2:3) in se s skupnim izidom 3:4 poslovila od tekmovanja.

Gostje so presenečenje napovedali že na samem začetku, ko je enajstmetrovko po prekršku Erica Garcíe izkoristil Filip Kostić. Domači so imeli posest, Nemci so nevarno pretili iz protinapadov. V 36. minuti je z razdalje izvrstno sprožil Rafael Borré in povišal prednost "orlov".

Po začetnem pritisku Kataloncev v drugem polčasu je Eintracht, ob podpori tisočih potujočih navijačev, vztrajno iskal luknje v razredčeni domači obrambi in v 67. minuti zabil še tretjič, svoj drugi zadetek je dosegel Kostić.

V končnici srečanja so se domači trudili izboljšati vtis in po razveljavljenem zadetku zaradi prepovedanega položaja je žarek upanja posijal v 91. minuti, ko je z razdalje lepo meril Sergio Busquets. V 100. minuti je Memphis Depay s strelom z bele točke postavil končni izid.

Eintracht Frankfurt se bo v polfinalu pomeril z West Ham Unitedom.

West Ham je po remiju 1:1 v Londonu na gostovanju visoko odpravil Lyon (0:3) in si zagotovil preboj med najboljšo četverico. 

Francozi so prevladovali v polju, toda do ključnega zadetka niso prišli. Angleži so v končnici prvega polčasa zabili dvakrat in si tlakovali pot do zmage. Najprej je po kotu zadel branilec Craig Dawson, nato je odbito žogo v mrežo usmeril Declan Rice. Na začetku drugega polčasa je usodo domačih zapečatil Jarrod Bowen.

diego maradona Proces Šport Ovadili zdravniško ekipo Diega Maradone

Christopher Nkunku Atalanta Leipzig | Avtor: Epa Epa

RB Leipzig, za katerega je nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl odigral 78 minut, je v gosteh premagal italijansko Atalanto (0:2) in se s skupnim izidom 3:1 prebil v polfinale. Oba zadetka je dosegel Christopher Nkunku.

Slednji je prvič zadel v 18. minuti po sijajnem prodoru in podaji Konrada Laimerja. Leipzig je v prvem polčasu deloval bolje, si pripravil več priložnosti in zasluženo povedel. Višje prednosti pa si varovanci Domenica Tedesca niso priigrali.

V drugem polčasu je imela več od igre ekipa iz Bergama, pri kateri Josip Iličić ni bil v kadru. Atalanta je močno pritiskala, nekajkrat se je obramba Leipziga izkazala s požrtvovalnimi posredovanji. V 86. minuti je Nkunku izsilil enajstmetrovko, jo minuto kasneje tudi uspešno izvedel ter Nemcem dokončno priigral napredovanje.

PAOK Marseille Konferenčna liga Šport Kurtić izpadel, lisjakom uspel preobrat

Na Ibrox Parku so Glasgow Rangers lovili zaostanek 1:0 s tekme v Bragi in po napetem srečanju in podaljšku zlomili odpor gostov (3:1).

Domači so povedli že v drugi minuti z golom Jamesa Tavernierja. Težave za Portugalce so se poglobile v 42. minuti ko je bil zaradi grobega starta v kazenskem prostoru izključen Tormena, z bele točke je svoj drugi gol zabil Tavernier. 

V 83. minuti so gostje po kotu izenačili skupni izid, potem ko je z glavo zadel David Carmo in obračun odpeljal v podaljšek. V njem je v 101. minuti iz bližine zadel Kemar Roofe in razveselil Škote. Le nekaj minut kasneje je Braga ostala še brez izključenega Iurija Medeirosa in se na koncu obrisala pod nosom.

Liga Evropa, četrtfinale (povratne tekme):

Barcelona - EINTRACHT FRANKFURT 2:3 (0:2)  /1:1/
Atalanta - RB LEIPZIG 0:2 (0:1)  /1:1/
Lyon - WEST HAM UNITED 0:3 (0:2)  /1:1/
GLASGOW RANGERS - Sporting Braga 3:1* (2:1; 2:0)  /0:1/

ABC - napredovali v polfinale
/X:Y/ - izid prve tekme
* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.