Šport > Nogomet
27 ogledov

Šok za Juventus, Chiellini brez finala

Carlos Tevez, Giorgio Chiellini EPA
Italijanski prvak je v uradnem sporočilu za javnost potrdil, da bo poškodba mečne mišice osrednjemu branilcu vzela možnost nastopa proti Barceloni.

Juventus je na zadnji dan treningov v domači bazi Vinovo pred letom za Berlin, kjer se bodo belo-črni za naslov v Ligi prvakov pomerili s špansko prvakinjo Barcelono, doživel hud udarec. 

Po tem, ko je Giorgio Chiellini zaskrbljujoče predčasno zapustil že sredin trening, je klub zdaj potrdil, da bo italijanski reprezentant izpustil obračun s Katalonci. Standardni osrednji branilec je prestal podrobnejše preglede zaradi bolečin v mečni mišici, zdravniki pa so potrdili, da ne bo nared za sobotni spektakel.

"Giorgio Chiellini je šel na preglede po težavah z mečno mišico na včerajšnjem treningu. Pregledi so pokazali, da gre za poškodbo mišice soleus leve noge, zato branilec ne bo na voljo za tekmo proti Barceloni," so sporočili serijski italijanski prvaki, ki bodo tako kot Barcelona na olimpijskem stadionu lovili trojno krono.

Odsotnost Chiellinija je nov udarec za trenerja Massimiliana Allegrija, ki najverjetneje ne bo mogel računati niti na Andreo Barzaglija, načrti za sestavo zadnje vrste pa so s poškodbo enega najboljših posameznikov sezone zdaj še bolj zapleteni. Poškodovan je tudi nekdanji član Barcelone Martín Cáceres, Barzagli pa se je na treninge vrnil šele sredi tedna in ni stoodstoten, zato se bo moral Allegri odločati med ne povsem pripravljenim 34-letnim reprezentantom in Angelom Ogbonno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.