Šport > Nogomet
28 ogledov

Šokanten poraz bodo obrnili sebi v prid

marcos tavares maribor levski liga evropa Profimedias
Maribor je na tekmi šestega kroga Prve Lige TS na domačem igrišču presenetljivo izgubil proti Aluminiju (0:2) in zabeležil tretji zaporedni poraz, drugega v domačem prvenstvu.

Maribor, 13-kratni slovenski državni prvak, je novo sezono domačega prvenstva začel z zmagama proti Kopru in Rudarju ter vpisal polnih šestih točk.

V nadaljevanju pa vijoličastim ni šlo po načrtu saj so po remijih proti Domžalam in Olimpiji zabeležili še poraza proti Gorici in Aluminiju.

Težko delo jih čaka tudi v boju za uvrstitev v skupinski del Evropske lige, kjer so na prvi tekmi v gosteh izgubili proti azerbajdžanski Gabali (3:1).

V Mariboru so se nadejali, da se bodo po četrtkovem porazu pobrali z dobro predstavo proti Aluminiju, vendar temu ni bilo tako.

''Želeli smo Ljudski vrt ohraniti nedotaknjen, da bi bile uspešne igre naša stalnica, a se nam je zgodilo nasprotno. Od vsega začetka smo bili proti nasprotniku, ki se je zelo dobro, organizirano branil, s premalo idejami in premalo razpoloženimi igralci. Ob tem pa zelo ranljivi v protinapadih, kar je pripeljalo do njihovih priložnosti pred prvim zadetkom. Potem smo dobili tisti gol, ki je gostom dal dodatno energijo in prepričanje, da to, kar delajo, delajo dobro,'' je po prvem letošnjem prvenstvenem porazu na domačem igrišču dejal trener Darko Milanič.

''Pobudo smo v drugem polčasu okrepili, imeli smo takoj na začetku lepo priložnost Tavaresa. Verjetno bi ta gol obrnil potek tekme, a je bilo žal drugače. Drugi gol pa je nato odnesel upanje o zmagi,'' je za klubsko spletno stran dodal Milanič, ki je med odmorom posegel po dvojni menjavi.

Pozitiven vpliv?

Trener se je zavezal, da nedeljski poraz ne bo imel negativnega vpliva v lovu na evropsko tekmovanje. ''Ne sme negativno vplivati, kvečjemu pozitivno. Moramo spet povrniti tisto, kar smo že imeli. V tednu, ki je za nami, smo bili slabi, tega se zavedamo. Tokrat na igrišču tudi večji del tekme brez ideje, brez prave forme. Čim hitreje se je treba vrniti na tisto pot, kjer smo že bili. Govorili smo o tem, kako dobro delujemo, zadovoljni so bili z nami navijači, zadovoljni smo bili mi z našim delom in takšni moramo biti tudi v prihodnje,'' je zaključil Milanič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.