Šport > Nogomet
10 ogledov

Španci: "Po 'golazu' Vršiča še vse odprto"

Bohar Figueiras  Maribor Sevilla Evropska liga šestnajstina finala Ljudski vrt EPA
Nogometaši in medijski spremljevalci Seville so bili potihem zadovoljni z remijem v Ljudskem vrtu (2:2), čeprav je trener Unai Emery po tekmi menil, da so si zaslužili tudi zmago.

"Lahko bi prišli tudi do boljšega rezultata. Imam občutek, da bi se lahko domov vrnili z boljšim izidom, sploh po boljši predstavi v nadaljevanju. Pričakujem, da bomo zdaj dovolj močni, da napredujemo," je v novi novinarski sobi v drobovju Ljudskega vrta povedal Unai Emery.

Baskovski trener, ki je nekoč vodil Valencio, se je izognil drugemu zaporednemu porazu na Štajerskem, kjer ga je na Areni Petrol še kot trenerja "netopirjev" pred leti ugnalo Celje. In res je Sevilla prek Piotra Trochowskega, enega dveh (občasnih) nemških reprezentantov, ki ju je Emery poslal v igro s klopi, bila blizu zmage, a je Maribor v zadnjih minutah rešila vratnica.

Pozorni na sposobnosti Maribora v gosteh

"Ustvarili smo si dovolj čistih priložnosti za zmago. Negativna stran tekme je, da smo dobili dva gola. Po prvem polčasu, v katerem nismo bili tako dobri, je v drugem ekipa prišla na igrišče z željo, da izvede kaj več v napadu in uspelo ji je. Od prve priložnosti (Kévina) Gameira do zadnje (Vicenteja) Iborre bi moralo biti dovolj za zmago, a ni bilo tako," je še dodal Emery.

"Maribor je odigral svojo tekmo. Vedeli smo, kako bodo igrali: močni zadaj, da bi nato šli v protinapad. Poleg tega smo si, ko smo bili spredaj, ustvarjali igro in priložnosti. Zaslužili smo si zmage glede na priložnosti. Tekma je šla po ustaljenem ritmu, glede na okoliščine pa mislim, da smo si zaslužili zmago. Doma bomo morali v obzir vzeti njihove sposobnosti in rezultate, ki so jih v letošnji sezoni dosegali v gosteh. V skupinskem delu so s 3:1 slavili pri belgijskem Zulteju."

"Golazo" Vršiča

Španski dnevnik MARCA je v prvem poročilu po tekmi na svoji spletni strani (www.marca.com) zapisal, da je Sevilla prišla do "obetajočega" remija, ki jo po prvi tekmi proti Mariboru "postavlja v prednost" pred povratnim dvobojem.

"Rakitić je rešil Sevillo. Dve podaji in dva gola. Hrvat je tako kot že tolikokrat v letošnji sezoni povlekel voz. Težava je, ker je ekipa preveč odvisna od njegovega navdiha," so zapisali španski kolegi. "Po tem, ko je Sevilla prevladovala in nadzirala tekmo, je Vršič izenačil z močnim strelom s 25 metrov. To je bil 'golazo', tu ni dvoma, toda obramba rdeče-belih bi morala storiti veliko več. Trochowski je imel zmago v svojih rokah, toda njegov strel je zadel desno vratnico po tem, ko se je odbil od nasprotnika. To bi pomenilo 2:3 in prineslo bi mirnost pred povratno tekmo."

Rakitić: Maribor doma igra z veliko zanosa

Še bolj previden je bil drugi največji madridski dnevnik AS, ki je zapisal, da po tekmi pod Kalvarijo "ni še nič odločenega". Mnogi so izpostavili tudi vstop Marka Marina, ki naj bi z Ivanom Rakitićem predstavljal neko povsem drugačno ekipo Seville. Slednja v letu 2014 še naprej čaka na šele drugo zmago v vseh tekmovanjih.

"V glavnem je bila to dobra tekma. Zabili smo gole v gosteh in to je vedno pozitivno," je po tekmi dejal hrvaški reprezentant Rakitić. "Zdaj moramo zmagati doma. Z Marinom se dobro razumeva in vemo, kaj Marko pomeni za nas. Pomembno je, da smo vsi zdravi. V drugem polčasu je bilo lažje, ker smo zaigrali moštveno. Razumeti je potrebno, da smo igrali proti ekipi, ki doma igra z veliko zanosa in pritiska nate, tega ne smemo pozabiti. Kaj lahko še storimo, da bi končno zmagali? Še bolj moramo delati, v nedeljo nas čaka težka tekma proti Rayu, ki jo moramo dobiti na kakršenkoli način. Moramo si dobro opomoči in biti močni."

Bosanska Gradiška pod Kalvarijo za Marina

Marin, nekdaj veliki up nemškega nogometa, po rodu iz slabe tri ure oddaljene Bosanske Gradiške, je bil zgolj vesel, da se po novi poškodbi počasi vrača na zelenice. Posojeni član Chelseaja je že ob koncu prvega polčasa zamenjal poškodovanega člana madridskega Reala Denisa Čerjševa, ki je Maribor zapustil na berglah z močnim udarcem v gleženj.

"Maribor je prikazal zelo dobro predstavo. Vedeli smo, da je dobra ekipa in kaj nas čaka tukaj pri njih doma, vseeno smo bili dominantni, imeli dobre priložnosti, a tudi oni so si zaslužili remi z 2:2. Trenutno me to sploh ne zanima, zdaj sem tukaj, važno je, da igram, da nimam poškodb. Zadnje mesece nisem igral, to, da igram, pa mi je zdaj najbolj pomembno," je po tekmi menil Marin. 

"Igralce Maribora sem spoznal prek videoanaliz, ki smo si jih pogledali. Veliko je dobrih igralcev, ki jih bomo morali zdaj premagati doma. Gradiška? Tja grem vsaj enkrat na leto, tudi danes pa je bilo tu veliko mojih prijateljev iz Gradiške. Atmosfera na stadionu je bila fenomenalna in mislim, da je to Mariboru pomagalo do 2:2. Pri nas upam, da bo tekma drugačna in da bomo napredovali."

Komentarjev 1
  • Ferluci 15:54 21.februar 2014.

    Upam, da bodo mariborčani v Španiji izgubili - in da bodo zelo, zelo pretepeni!