Šport > Nogomet
14061 ogledov

Splet je ponorel: "Ne moreš tega storiti otroku"

Print Screen
Premierligaški spored na t.i. Boxing day je zaznamovala nešportna in povsem neprimerna poteza vratarja Fulhama.

Vratar Fulhama Bernd Leno se je znašel v nemilosti spletnih uporabnikov, potem ko je na premierligaškem obračunu z AFC Bournemouth povsem po nepotrebnem odrinil mladega pobiralca žog. Incident se je zgodil pri zaostanku njegovega moštva z 0:2.

Leno, nenkdanji vratar Arsenala, je moral na obračunu kar trikrat po žogo v svojo mrežo, AFC Bournemouth pa se je z izidom 3:0 veselil četrte zaporedne zmage v domačem prvenstvu.

Poteza gostujočega vratarja je bila še toliko bolj nerazumljiva, ker mu je mladenič žogo izročil brez kakšnega posebnega zavlačevanja. Leno bi lahko okroglo usnje preprosto vzel in nadaljeval z igro, a se je v afektu vseeno odločil, da bo fanta odrinil.

Sodniki ga za njegovo nešportno potezo niso kaznovali. 

Bernd Leno | Avtor: Profimedia Profimedia

Trener Fulhama Marco Silva je po tekmi stopil v bran svojemu varovancu. "Dejstvo je, da pobiralci žog vedno zavlačujejo, toda svoje delo morajo opravljati za obe ekipi. Bernd si je želel hitro nadaljevati z igro, fant pa je zavlačeval. Kolikor sem videl, mu je žogo vzel iz rok in se ga zgolj dotaknil. Ni ga odrinil, a se mu je kljub temu opravičil," je zatrdil Silva.

Če je s fantom vse v redu, je naprej preveril eden izmed redarjev ob zelenici, kmalu zatem pa se je Leno opravičil, vendar s tem ni uspel zajeziti besnih odzivov.

"Predstavljate si, da odrinete tega otroka. Bernd Leno je totalna sramota," je besnel nek uporabnik spletnih omrežij in dodal: "Kakšen idiot! Ne moreš tega storiti tako mlademu pobiralcu žog."

"Predstavljate si, da odrasel moški odrine mladega pobiralca žog. Odvratno!" je zapisal drugi, tretji pa je dodal: "Kako lahko Leno tako odrine otroka? Zaslužil bi si izključitev." 

"Leno je sramota za nogomet. Naj se raje spravi na nekoga svoje velikosti," pa je 31-letnemu čuvaju mreže sporočil nek navijač.

AFC Bournemouth je trenutno na desetem mestu ligaške lestvice, Fulham je 13.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Toma 15:08 28.december 2023.

    Zato sejaz lepo po..rjem na vaš fužbal!