Šport > Nogomet
19 ogledov

Športniki dobrodelno za žrtve Filipinov

jens lehmann EPA
Mnogi vrhunski športniki so se po nedavni katastrofi na Filipinih, ki je zahtevala že več kot tisoč žrtev, že zganili in napovedali dobrodelne nastope, s katerimi bodo skušali nabrati sredstva za odpravljanje posledic tajfuna.

Dirkača formule 1 Lewis Hamilton in Fernando Alonso sta preko Twitterja in Facebooka pozvala k hitremu ukrepanju.

Za zdaj tuje agencije navajajo, da je uradno število žrtev močnega vetra in poplavnih valov 1774, a ocene mednarodnih organizacij za pomoč govorijo o številkah preko 10.000 mrtvih.

Svojo pomoč so napovedali tudi nekdanji nogometni zvezdniki iz Nemčije in Turčije, ki bodo prihodnjo nedeljo v Gelsenkirchnu odigrali ekshibicijsko tekmo za žrtve tajfuna. Čeprav je bil projekt sprva mišljen v okviru akcije "srce za otroke", so prireditelji napovedali, da bo del izkupička od prodaje vstopnic namenjen Filipinom, prav tako pa bodo med prenosom tekme v živo prek telefona zbirali prostovoljne prispevke. Na tekmi bodo med drugim nastopili Jürgen Kohler, Fredi Bobic, Thomas Hässler, Toni Schumacher, Olaf Thon, Mario Basler in Jens Lehmann, turško selekcijo bo vodil trener Christoph Daum.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.