Šport > Nogomet
16 ogledov

Spursi in Arsenal skupaj nad navijače

Emmanuel Adebayor je bil na tekmi z Arsenalom tarča hudih žaljivk. EPA
Trener Arsenala Arsène Wenger je po porazu v derbiju s Tottenhamom (1:2) priznal, da se je njegova ekipa slabo branila, a hkrati izrazil prepričanje, da bi moral Rafael van der Vaart predčasno z igrišča. Dan po tekmi kljub vsemu še najbolj odmevata dve reči - poleg "incidenta" med Wengerjem in pomočnikom trenerja Spursov Clivom Allenom tudi tisti na tribunah. Navijači so namreč šokirali z nekaj neverjetnimi napevi, Emmanuelu Adebayorju pa želeli tudi smrt.

Arsenal ima po sedmih kolih sedem točk, kar je dovolj za komaj 15. mesto v angleški prvi ligi. Za vodilnim Manchestrom Unitedom zaostaja za velikih 12 točk. "Če bi rekel, da bomo osvojili prvenstvo, bi to zvenelo nerealno. Za Unitedom in Cityjem zaostajamo za 12 točk. V tem trenutku si moramo postaviti realen cilj, to pa je, da ujamemo ekipe, ki se borijo za mesta v Ligi prvakov," je po tekmi še vroče glave dejal Wenger in se v nadaljevanju dotaknil sporne situacije s tekme.

"Pri prvem golu so igrali z roko. Sprašujem se, kaj v teh primerih delajo stranski sodniki. Van der Vaart bi moral dobiti drugi rumeni karton, enega je že imel. Namerno je igral z roko," se je novinarjem izpovedal Francoz in kritiko usmeril tudi svojemu moštvu: "Dobro smo igrali, gola pa smo dobili po neumnih napakah. Slabo smo se branili in bili smo kaznovani. Moram si še enkrat ogledati, kako smo prejeli drugi gol, ampak Wojcech Sczesny je deloval zelo razočaran."

Arsenal bo imel novo priložnost za pohod proti sredini lestvice po reprezentančnem premoru, ko bo dvakrat igral doma. Najprej s Sunderlandom in nato še s Stoke Cityjem.

Navijači Adebayorju: "Ti bi moral umreti v Angoli!"

Nekdanji napadalec Arsenala Emmanuel Adebayor je v dresu večnih rivalov Tottenhama odigral prvo tekmo proti nekdanjemu klubu in že od začetka se je vedelo, da bo tarča številnih žaljivk. Toda navijači topničarjev so s skandiranjem "Ti bi moral umreti v Angoli" prešli vse meje. Adebayor je bil z reprezentanco Toga namreč lansko leto tarča napada, v katerem so življenje izgubili trije člani ekipe, na tapeti navijačev pa sta se znašla tudi oba trenerja, Wenger in Harry Redknapp. Oba kluba sta zdaj z redko videnim sodelovanjem v skupni izjavi za javnost obsodila obnašanje in izrazila "razočaranje" nad obnašanjem navijačev na nedeljski tekmi ter obljubila identifikacijo in kaznovanje krivcev.

Allen: "Wenger je drekač!"

In še zadnji incident na tekmi - trener Wenger se je z enim izmed pomočnikov trenerja pri Tottenhamu, Clivom Allenom, spopadel že v lanski sezoni (3:3), stvari pa so po nedeljski tekmi dobile še sočnejše nadaljevanje. Po koncu tekme naj bi Francoz zavrnil rokovanje z Allenom, ki je kasneje povedal: "Ni mi želel seči v roko. Pravi, da me ni ne videl ne slišal, ampak on je drekač, prav zares." Wenger ni želel predolgo razglabljati: "Nič se ni zgodilo. Segel sem v roki trenerja in pomočnika. Koliko rok moram stisniti? Ali je to predpisano?"

Komentarjev 1
  • JackD 19:12 03.oktober 2011.

    wegner JE drekač. Po tekmah zmeraj joka, kako so bili oškodovani s strani sodnikov (saj včasih so res, a on sodnike krivi za vsak poraz Uniteda), po porazih ne stiska rok trenerjem, pomočnikom. Vse to potrjuje, da človek ne zna ...prikaži več sprejeti poraza. In taki ljudje pač niso za v športne vode. V vsakem športu so prisotne zmage in porazi. In kdor ne zna poraza sprejeti in se iz njega še kaj naučiti, pač ni vrhunski športnik!