Šport > Nogomet
23 ogledov

Srbi računajo na šest točk

italija srbija bogdanov Reuters
Poleg tekme Slovenija – Italija je v kvalifikacijski skupini C za nastop na nogometnem evropskem prvenstvu 2012 v petek še obračun med Srbijo in Severno Irsko.

V Beogradu, na stadionu Marakana, se bosta udarila Srbija in Severna Irska. Moštvo selektorja Nigela Worthingtona, ki bo gostovalo na praznem stadionu, je na razpredelnici na četrtem mestu, le točko pred Srbijo.

Severni Irci bodo tekmo primorani odigrati brez dveh pomembnih členov. Prvi vratar Maik Taylor je zadnji nogometaš na seznamu poškodovanih, selektor Worthington pa je namesto njega že vpoklical neizkušenega Alana Blayneyja. Bolj zaskrbljujoča pa je poškodba Stevena Davisa, vezista škotskega velikana Rangersa, ki je v zeleno-belem moštvu eden glavnih zvezdnikov.

Večje težave ima srbski selektor Vladimir Petrović. V reprezentanco so se vrnili Marko Pantelić, Milan Jovanović, Adem Ljajić in Miralem Sulejmani, vendar je seznam poškodovanih in manjkajočih iz dneva v dan daljši. Danko Lazović je vodstvu srbske zveze sporočil, da se je reprezentančno upokojil. Srbiji pa do konca koledarskega leta ne želi pomagati niti Aleksandar Luković. Poškodovani so poveljnik obrambe Nemanja Vidić, ki je ostal v Manchestru, Zdravko Kuzmanović in Pavel Ninkov, težave pa ima tudi visokorasli napadalec Nikola Žigić. Še zadnja žrtev v srbski ekipi je vratar Bojan Jorgačević, namesto njega pa je selektor Jorgačević vpoklical člana Vojvodine Željka Brkića. Že pred tem je zaradi poškodbe s seznama odpadel vratar Sloban Rajković.

Gareth Bale, krilni nogometaš Walesa in angleškega Tottenhama, bo izpustil sobotno tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2012 proti Angliji. Nogometaš si je poškodoval stegensko mišico.

Srbijo v torek čaka gostovanje v Estoniji, ki je v petek prosta, Severna Irska pa bo doma pričakala slovenske nogometaše. Srbski igralci so pred tekmo v Beogradu zelo samozavestni in napovedujejo dve zmagi, kar bi jih vrnilo v boj za turnir v Ukrajini in na Poljskem. Svoje račune pa imajo tudi Severni Irci, ki veljajo za močno in nepopustljivo ekipo. Na zadnjem obračunu Severne Irske in Slovenije v Belfastu so se zmage veselili domači igralci, ki so slavili z 1:0 in zadetkom Warrena Feeneyja. Zaradi točkovne izenačenosti v "slovenski" skupini je vseh pet reprezentanc še v igri za Euro 2012, odloča pa lahko prav vsaka tekma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.