Šport > Nogomet
251 ogledov

Srbski nogometni strateg s tožbo na Cas

Siniša Mihajlović Torino
Legendarni srbski branilec bo pravico iskal na sodišču.

Nogometni trener Siniša Mihajlović se je odločil za tožbo na mednarodnem športnem razsodišču Cas v Lozani proti svojemu nesojenemu portugalskemu delodajalcu Sportingu iz Lizbone, je poročal srbski Tanjug. Nekdanji sloviti srbski nogometaš je prepričan, da je Sporting z njim neupravičeno razdrl triletno pogodbo po le devetih dneh od podpisa pogodbe.

Lizbonski Sporting je letos zapadel v hudo krizo vodenja, sodu so izbili dno grozljivi dogodki sredi maja, ko je skupina 50 zamaskiranih huliganov vdrla v prostore klubske akademije ter pretepla več igralcev in članov osebja.

Po grozljivem napadu, storilcev še niso odkrili, se je za nepreklicni odhod iz kluba in takojšnjo prekinitev pogodb odločilo kar devet igralcev. Klub so zapustili Rodrigo Battaglia, Rafael Leao, Bas Dost, Rui Patricio, William Carvalho, Bruno Fernandes, Gelson Martins, Daniel Podence in Ruben Ribeiro.

Za vse naj bi bil kriv nekdanji razvpiti predsednik Bruno de Carvalho, ki naj bi pri huliganih naročil zastraševanje neposlušnih članov kolektiva, tik pred izrečeno splošno nezaupnico ter odhodom iz kluba pa je poskrbel še za eno sporno dejanje, ko je podpisal pogodbo z Mihajlovićem kot novim glavnim trenerjem.

Novi vodilni možje v klubu so po odhodu kontroverznega Carvalha naleteli na kopico okostnjakov v omarah ter na pogodbo z Mihajlovićem, ki ga niso želeli za trenerja. Nova uprava je 49-letnega Srba odslovila, z razlago, da mu lahko pokažejo vrata, brez plačila odškodnine, ker je menda še na poskusnem delu.

"Želim prekiniti različne špekulacije. S Sportingom sem 18. junija podpisal triletno pogodbo in svoje delo bi moral začeti s 1. julijem. Le nekaj dni pozneje so zamenjali Bruna de Carvalha, ki se je z mano pogajal, nova uprava pa je 27. junija razdrla pogodbo z mano, s pojasnilom, da sem bil neuspešen v poskusnem delu, ki je obvezno po portugalski zakonodaji. Takšna obrazložitev je krivična, ker se pogodba še sploh ni začela izvajati, v tem času pa sem še bil na dopustu na Sardiniji," je sporočil Mihajlović.

Kot še navaja srbska tiskovna agencija Tanjug, naj bi v skladu s pogodbo nekdanji srbski selektor za tri sezone v Sportingu zaslužil šest milijonov evrov.

Mihajlović je nogometno pot začel v vrstah Borova, nato je igral za Vojvodino in Crveno zvezdo. V Italiji je nosil majice Rome, Sampdorie, Lazia in Interja. Kot trener pa je prvo delo dobil leta 2006 v Interju kot pomočnik, nato pa je kot glavni trener treniral Bologno, Catanio, Fiorentino, Sampdorio, Milan in Torino.

Mihajlović, ki ima italijanski potni list, je od maja 2012 do novembra 2013 opravljal delo selektorja srbske nogometne reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice