Šport > Nogomet
78 ogledov

Štajerska penina še na hladnem

nogomet
1/15
Saša Despot
V soboto je bil v Stožicah odigran večni derbi med Olimpijo in Mariborom, na katerem vijoličastem ni uspelo priti do zmage, s katero bi si že teoretično priborili naslov prvaka. Krško je pri Gorici prišlo do pomembne točke v luči boja za obstanek.

Nogometaši Maribora bodo na uradno potrditev 14. naslova prvaka morali počakati še krog ali dva. Štajercem namreč v Ljubljani proti Olimpiji ni uspelo doseči zmage, ki bi jim pet kol pred koncem prinesla novo zvezdico.

Kljub temu pa bo veselje Mariborčanov kmalu na vrsti, saj imajo po 31 kolih 14 točk naskoka pred Domžalami in še točko več pred današnjim tekmecem.

Ljubljančani so že v uvodu tekme morali poseči po prvi menjavi, saj se je poškodoval Nik Kapun, zamenjal ga je Blessing Eleke.

Sicer pa so bili Mariborčani tisti, ki so bili uvodoma nevarnejši, Milivoje Novaković je poskusil že v četrti minuti, Rok Vodišek pa je žogo odbil v kot, slovenski reprezentančni napadalec pa se je v obetavni akciji znašel tudi v 22. minuti, a si je v boju z Vodiškom dal predolgo podajo in zapravil priložnost.

Olimpija je prvič na tekmi resneje zagrozila v 37. minuti, ko je Jasmin Handanović refleksno posredoval po strelu Leona Benka z bližine po podaji iz kota.

Na drugi strani je v 40. minuti Mitja Viler nevarno podal z leve strani in zatresel prečko domačega gola.

Če je bil prvi polčas dokaj nerazburljiv, kar zadeva priložnosti, pa so na tribunah navijači ene in druge navijaške skupine znova nase opozarjali s pirotehničnimi sredstvi, lomljenem in metanjem stolov ter tudi z obračuni z varnostniki oziroma policijo.

Med polčasoma so se strasti malce umirile, v 50. minuti pa so imeli domači prvo lepo priložnost v tem delu igre, a je Benko z glavo meril malce mimo vrat. V 63. minuti je na drugi strani sam pred Vodiška znova prišel Novaković, toda mladi ljubljanski čuvaj mreže se je še enkrat izkazal.

Tri minute zatem so Ljubljančani zapravili še en obetaven protinapad, ko po Benkovi podaji z leve strani sredi kazenskega prostora ni uspelo zadeti Abassu Issahu.

V 80. minuti je z desne strani kazenskega prostora sprožil Andraž Kirm, a je bil Jasmin Handanović na mestu. To pa je bila - kljub pritisku Olimpije v zadnjih minutah - tudi zadnja prava priložnost na obračunu.

Krčani v Novi Gorici do ključnega remija

ND Gorica NK Krško | Avtor: NK Krško/Facebook NK Krško/Facebook

Nogometaši Gorice so niz neporaženosti podaljšali na osem tekem, a so si v dvoboju s Krškim želeli kaj več kot točko (0:0) v boju za mesta v Evropi.

Primorci bodo sicer kljub vsemu ostali na četrtem mestu tudi po tem kolu, na drugi strani pa se Krčani borijo za izognitev devetemu mestu, pred katerim imajo zdaj dve točki naskoka. Toda v nedeljo bo trenutno devetouvrščeni Aluminij gostil odpisane Radomljane in bi se z zmago povzpel pred igralce Krškega.

Prvi polčas v novogoriškem športnem parku se je končal brez zadetkov. Gledalci so sicer videli rahlo prevlado domačih nogometašev, ki so imeli žogo precej več v svoji posesti, toda prav nevarni za tekmečeva vrata niso bili. V 45 minutah so proti vratom sprožili le dvakrat. Za nameček je moral trener gostiteljev Miran Srebrnič že v 25. minuti zamenjati poškodovanega najboljšega goriškega strelca Mirana Burgića.

Tudi gosti so morali že v prvem deli opraviti menjavo, poškodovanega Tončija Mujana je zamenjal Martin Kramarič. Krčani so sicer zbrali en strel več kot domači, a tudi oni so merili premalo natančno.

V uvodu drugega polčasa sta bili ekipi strelsko bolj razpoloženi, oboji so nekajkrat poskušali, a brez uspeha, v 73. minuti pa so gosti ostali na igrišču le z deseterico, saj je neposredni rdeči karton dobil Arafat Mensah.

Kljub temu so bili Krčani tisti, ki so takoj zatem prišli še do dveh strelov, a sta bila Martin Kramarič in Filip Dangubić znova nenatančna. V končnici tekme so domači poskušali izkoristiti številčno prednost, a jim razen ne dovolj dobrih strelov Tineta Kavčiča, Dejana Žigona in Leona Mariniča ni uspelo storiti česa več.

Prva liga TS, 31. kolo:

Olimpija Ljubljana - Maribor 0:0 (0:0)

Gorica - Krško 0:0 (0:0)
RK: Mensah (Krško) 73.

Domžale - Rudar Velenje 3:0 (0:0)
Franjić 57., Repas 65., Majer 77./11m

Nedelja:
Aluminij - Kalcer Radomlje
Celje - Koper

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.