Šport > Nogomet
36 ogledov

Stefanović: "Izjava Simiča ni resnica"

Spins meni, da je Simić užaljen. (Foto: Žurnal24l) Žurnal24 main
Predsednik Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) Dejan Stefanović se je odzval na izjavo predsednika NZS Ivana Simiča in odvzem 10 tisoč evrov sindikatu.

Potem ko je predsednik Nogometne zveze Slovenije Ivan Simič na ponedeljkovi novinarski konferenci izjavil, da je izvršni odbor NZS denar, namenjen Sindikatu profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS), odvzel zaradi tega, ker naj bi predsednik sindikata Dejan Stefanović govoril, da ga ne potrebuje, je danes svojo plat predstavil še Stefanović.

"Nikakor nočemo vnašati nemira v slovenski nogomet pred svetovnim prvenstvom, toda to, kar je izjavil predsednik Simič, preprosto ni res. Nikoli nisem govoril, da tega denarja (šlo je za 10 tisoč evrov) ne potrebujemo. Dejstvo je, da nam je ta denar vzel, ker smo v sporu med predsednikom in igralci, ki je izbruhnil po tekmi s Katarjem, podprli igralce," je povedal Stefanović.

V ponedeljek je Simič po seji izvršnega odbora NZS pojasnil, da so ta denar po njegovem predlogu in sklepu IO namenili za pomoč pri potovanju organiziranih navijačev v Južnoafriško republiko. "Ne vem, ali je hotel več denarja. Vse mora biti v nekih mejah. Po drugi strani pa sem na tehtnico postavil SPINS in navijače ter se odločil za navijače. To je bil moj predlog in IO je to potrdil," je v ponedeljek izjavil Simič.

"Vsaj malo čudno je, da imamo predsednika nogometne zveze, ki med nogometaši in navijači izbere navijače," pa na to dodaja Stefanović, ki je še poudaril, da se bo sindikat s Simičem prav zaradi potrebnega miru pred mundialom podrobneje pogovoril šele po JAR, kjer bo Slovenija igrala skupaj z Anglijo, ZDA in Alžirijo, in da se do takrat ne bo več odzival na podobne izjave predsednika NZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.