Šport > Nogomet
58 ogledov

Sterling najdražji Britanec vseh časov

Sterling De Gea Manchester United Liverpool EPA
Raheem Sterling je tudi uradno novi nogometaš angleškega prvoligaša Manchester Cityja, ki je Liverpoolu za Angleža jamajških korenin odštel 49 milijonov funtov oziroma 68 milijonov evrov.

Dvajsetletni Raheem Sterling, Ki je s Cityjem podpisal petletno pogodbo, je postal najdražji britanski nogometaš vseh časov. 

Manchester City je Liverpoolu že plačal 44 milijonov funtov, vendar lahko odškodnina naraste na 49 milijonov, kar pa je odvisno od iger Sterlinga in dogovorjenih bonusov. Angleški reprezentant je tudi najdražji igralec v zgodovini Manchester Cityja. Najdražji prestop med klubi v Premier League je sicer še vedno tisti iz leta 2011, ko je Chelsea Liverpoolu odštel 70,7 milijona evrov za Fernanda Torresa.

Sterling je sicer z Liverpoolom imel pogodbo do leta 2017. Rdeči z Anfielda so mu ponudili podaljšanje, s katerim bi prejel 100.000 funtov tedenske plače, kar pa je 20-letnik zavrnil. Anglež z jamajškimi koreninami je za Liverpool igral od februarja 2010, takrat je iz QPR prestopil za 600.000 funtov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.