Šport > Nogomet
578 ogledov

Sterling: "Rad bi se opravičil. Nimam pojma, kaj se je zgodilo."

Raheem Sterling
Raheem Sterling je stekel proti nasprotnemu kazenskemu prostoru, kjer je nato padel kot pokošen. Čeprav ni bilo govora o kakšnem kontaktu, je sodnik dosodil enajstmetrovko.

Najslabše dosojen penal vseh časov. Takšen naziv je dobil komičen padec Raheema Sterlinga v kazenskem prostoru Šahtarja Donjecka na tekmi Lige prvakov, ki jo Manchester City dobil z izzidom 6:0.

raheem sterling Sodnik? Šport Najslabše dosojen penal vseh časov

Angleški reprezentant se je namreč v 24. minuti tekme ob izzidu 1:0  zapodil proti vratom Šahtarja. Spremljal ga je obrambni igralec Mikola Matvienko, ko se je nenadoma Sterling spotaknil in padel kot pokošen. Takrat pa je na sceno stopil priznani sodnik Viktor Kassai, ki je na začudenje vseh dosodil enajstmetrovko.

Na Sterlinga so se zaradi njegovega slabega igralskega vložka spravili številni navijači na socialnih omrežjih, prav tako pa mu niso ostali dolžni niti mnogi nogometni strokovnjaki, ki so njegovo potezo opisali kot "sramotno".

Sterling je po tekmi poizkušal pojasniti, kaj točno se je zgodilo: "Žogo sem želel zgolj podkopati in nimam pojma, kaj se je nato zgodilo. Končal sem na travi. Ne, začutil nisem nobenega kontakta, krivda je moja. Udaril sem v tla in se zapeljal po travi... Rad bi se opravičil sodniku in Šahtarju."

Morda res ni nameraval namerno izsiliti enajstmetrovke, toda na koncu je izpadlo točno tako. Njegove besede pa bi imele dosti večjo težo, če bi v trenutku priznal Kassaiju, da ni bilo prekrška, ne pa da se je s soigralci veselil podarjenega zadetka, po tekmi, ko je bilo že prepozno, pa se ves skrušen opravičeval.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.