Šport > Nogomet
29 ogledov

Stojanović: "Vrniti se moramo k osnovam"

Handanović Makedonija Slovenija prijateljska tekma Skopje EPA
Slovenski selektor Slaviša Stojanović tudi po gostovanju v Skopju ostaja pri dveh zmagah na klopi Slovenije. Stojanović je po porazu proti Makedoniji napovedal temeljito analizo pred nadaljevanjem kvalifikacij. "Moramo se osredotočiti na tiste igralce, ki ne delajo napak," je med drugim dejal selektor.

"Na današnji tekmi smo preizkusili različne sistemske postavitve in različen igralski kader. Enostavno se nam to v prvem polčasu ni tako obrestovalo kot v drugem, ampak kljub vsemu je bila ta tekma namenjena predvsem zbiranju informacij, v smislu kaj narediti za naprej. S temeljito analizo bomo pripravili izhodišča za spomladanski del," je po porazu v Skopju, svojem petem kot selektor, dejal Slaviša Stojanović.

• Makedonska sonca premočna za Slovenijo

Nekdanji trener Domžal in Celja je tekmo na Areni Filipa II začel z močno premešano postavo, kjer so poleg debitanta Roberta Berića začeli tudi povratnik po poškodbi Rene Krhin, Goran Cvijanović, Dominic Maroh, Andraž Struna, Dejan Kelhar in Kevin Kampl. V novi postavitvi so Slovenci dobili dva zadetka v prvem polčasu, potem ko je Jasmin Kurtić zapravil tudi enajstmetrovko.

Potrebno je ogromno dela

"Seveda ni prijetno spet izgubiti, ampak danes smo šli kar v velik rizik z novo sistemsko postavitvijo, ker ni bilo časa, da bi kakšne stvari malce bolj dodelali. Kar se tiče ostalih reči je v drugem polčasu relativno 'klapalo', bili smo dosti bolj nevarni, menjave so se obrestovale in skoraj od vseh igralcev sem dobil informacije, ne samo od teh na zdajšnjem, ampak tudi od tistih s prejšnjih zborov," je nadaljeval Stojanović.

"Nekateri so (zadovoljili, op. a.), drugi pa potrebujejo še nekaj časa. Mogoče še kakšno drugo priložnost, ampak danes je bila tekma v principu takšna, da smo lahko poskušali različne reči, več tekem nimamo. Konstantno se nam ponavlja ta zgodba skozi celoten jesenski del. Individualne napake so stvari, ki so pač odvisne od igralcev samih, trener nanje težko vpliva. Dogaja se. Nam se dogaja v izobilju, praktično na vsaki tekmi zaradi njih tudi izgubimo."

Handanović: "Manjka malo žara"

Slovensko reprezentanco zdaj čaka premor vse do februarja, ko bo pred naslednjo kvalifikacijsko tekmo z Islandijo na sporedu nova prijateljska tekma. Stojanović je tako kot že nekajkrat tudi po porazu v Skopju napovedal temeljito analizo.

"Potrebno je do potankosti analizirati opravljeno delo vseh nas, vključno, seveda, z mano. Moramo se osredotočiti na tiste igralce, ki ne delajo napak," je dodal Stojanović. "To se ne da kar tukaj, da se zmenimo, pa bo to jutri 'klapalo'. Potrebno je ogromno dela, ogromno nekih novih izhodišč, ampak v principu eno - vrnimo se k osnovam, ki so krasile vse generacije, se pravi neka disciplina, odgovornost. Moramo izhajati iz tega in iskati rezultat na povsem drugačen način, kot smo to počeli doslej."

Slovenskega selektorja sta dopolnila kapetan Samir Handanović in Goran Cvijanović. Vezist Maribora je po debiju proti Cipru začel prvo tekmo v reprezentančnem dresu in pokazal, da bi lahko pomenil dolgoročno rešitev za v zadnjem času velikokrat neprepoznavno zvezno vrsto.

"Treba bo kakšno tekmo igrati brez prejetega zadetka. Mi bomo gol že zabili, vsaj doslej smo ga vedno. Treba bo popraviti obrambo, pa to v smislu cele ekipe. Začne se od napadalca. Verjemite pa mi, ko bomo eno tekmo odigrali brez prejetega zadetka, bomo tudi zmagali," je dejal Cvijanović.

"Nekaj je bilo dobrega, nekaj slabega. Manjka nekaj stvari. Če preveč menjaš, potem je to tako. Ni pa bilo nobenega strahu, mogoče manjka malo žara. Bo pa treba vse analizirati," pa je pristavil slovenski kapetan Handanović.

Komentarjev 7
  • lunnatic 21:22 16.november 2012.

    Lep pozdrav, javljam se iz sSlovenije, kjer nujno potrebujemo tvojo pomoc! http://skrci.me/fyGGy sSlovenija je le ena izmed mnogih držav v igri , kjer se države bojujejo med seboj za razlicna ozemlja. Trenutno sSlovenija obsega vse njene osnovne regije, hkrati pa ...prikaži večpa okupiram 2 nemški regiji ter celotno Švico. V kratkem nam potece Non-Agressive pakt z Italjani ter Madžari in temu verjetno sledi vojna. Slovenci sicer imamo tesna zavezništva z Grki in Izraelci, ker ne želimo izgubiti neodvisnosti in pasti pod tujo kontrolo potrebujemo tvojo pomoc!Še malo o sami igri: vsaj uporabnik zacne kot normalen perbivalec sSlovenije in vojak, vendar pa lahko z nekaj potrpljenja napredujete ter postanete predsednik, kongresnik, pisec casopisov, vodja vojaških enot ali pa preprosto ostanete zvest vojak. Igra ne vzame veliko casa, približno 10 minut na dan, a je hkrati zelo zanimiva, predvsem zaradi tekmovalnosti in povezanosti Slovencev med seboj.Igra trenutno šteje nekaj vec ko

  • jessy2485 18:10 16.november 2012.

    prvo ta oblak, kaj je branu 1krat in se mu je posrečil, kaj pa pa zdj!!in to ni šou zaradi ukaza stojanoviča, ampak ozadje tega oblaka je denar in vpliv!tako da znanja in izkušenj mu še fali in bo še ...prikaži več rabil dosti, da je tak kot Handanović in to dosti!ne rečem da je dobro branil, pač so dnevi ko ti ne gre kakor je treba!!

  • Scott 13:12 15.november 2012.

    Nevem kateri ljudje določajo selektorje,a več kot očitno je,da v Sloveniji želijo uničiti reprezentančne moštvene športe.?Ni le v nogometu tako,tudi košarka,rokomet...Le kdo nastavlja te nesposobne ljudi?