Šport > Nogomet
37 ogledov

Stojanović: "Zahtevam večjo pozitivno predrznost"

Stojanović Kavčič seznam Škotska novinarska konferenca NZS Anže Petkovšek
Slovensko nogometno reprezentanco v sredo ob 20.45 v Kopru čaka druga (prijateljska) tekma pod poveljstvom Slaviše Stojanovića. "Vsi igralci, ki so trenutno v kadru reprezentance, so produkt slovenske lige," je med drugim spomnil selektor.

"Zahteval bom večjo pozitivno predrznost, večjo agresijo. Premalo prekrškov naredimo na nasprotnikovi strani. Niti pod razno si ne smemo dovoliti naivnih napak, za katere smo nemudoma kaznovani. Naj uživajo v igri v vsakem trenutku, a pod določenimi pravili," je pred tekmo s Škotsko v pogovoru za Šport TV dejal selektor slovenske nogometne reprezentance Slaviša Stojanović, ki si želi nadgraditi dobro igro iz drugega polčasa tekme proti ZDA.

Pred drugo tekmo na slovenski klopi se Slave ne slepi, da bodo proti kazenskemu prostoru Samirja Handanovića potovale le visoke žoge: "Škoti so v nekaterih momentih tudi napredovali, kar se tiče igre v polju. Ni več toliko fizičnih kontaktov in dolgih žog, kot so igrali pred leti. Igra v fazi napada je bistveno bolj raznovrstna, kot je bila še pred kratkim. Čaka nas zelo zahtevna tekma. Imajo kar nekaj igralcev, ki igrajo vidne vloge v angleških klubih. Gotovo so preskok igra, diagonalne žoge, prekinitve dovolj dobra informacija za tekme, ki nas čakajo, proti Norveški in Islandiji."

Stojanović je na seznam uvrstil tri igralce iz slovenske lige – Jasmina Handanovića, Dareta Vršiča in Daliborja Volaša. "Seveda pozorno spremljam igralce iz slovenske lige in jih bom tudi v prihodnje. Ko sem nastopil svoje delo, je bilo do konca slovenskega prvenstva zelo malo časa. /.../ Nikoli nisem zanemarjal slovenske lige. Vsi igralci, ki so trenutno v kadru reprezentance, so produkt slovenske lige. Trenerji v klubih dobro delajo in se veselim – če bodo igralci pokazali raven, da so lahko v reprezentanci, jih bom rade volje poklical," obljublja Stojanović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.