Šport > Nogomet
3953 ogledov

Suárez: "Dajte Lewandowskemu zlato žogo, sicer bo dobil mojo"

robert lewandowski Epa
Nenavadna obljuba nekdanjega prejemnika zlate žoge.

Nekdanji španski nogometaš, soimenjak urugvajskega napadalca Luisa Suáreza, je pred razkritjem letošnjega prejemnika prestižne individualne nagrade izrazil podporo poljskemu golgeterju Robertu Lewandowskemu.

Prvi zvezdnik bavarskega velikana Bayern Münchna je bil glavni favorit že lani, a je bila podetitev nagrade, ki jo od leta 1956 podeljuje France Football, odpovedana zaradi pandemije koronavirusa.

Lewandowski po še eni izjemni sezoni, v kateri je zrušil rekord Gerda Müllerja po številu doseženih golov v eni sezoni Bundeslige, tudi letos sodi v ožji krog kandidatov za zmago, največjo konkurenco pa mu predstavljajo Jorginho, Mo Salah, Lionel Messi in Karim Benzema.

Neuradnega prejemnika nagrade so sicer že konec prejšnjega meseca razkrili novinarji Marce, ki so trditve podkepili s seznamom, iz katerega je razviden končni vrstni red.

Leo Messi Cristiano Ronaldo Neuradno Šport Razkrito mesec prekmalu: znan dobitnik Zlate žoge!

robert lewandowski | Avtor: Epa Epa

Da o zmagovalcu ne bi smelo biti nobenega dvoma, meni Luis Suárez, legendarni nogometaš Barcelone in Interja ter prejemnik zlate žoge za leto 1960, ki pravi, da bo v nasprotnem primeru Poljaku izročil svojo trofejo.

"Za vraga, dajte Lewandowskemu zlato žogo, sicer bo dobil mojo," je za Carrusel Deportivo dejal 86-letnik.

Zlato žogo za najboljšega nogometaša leta bodo letos podelili 29. novembra. Dogodek, ki ga bo povezoval nekdanji odlični napadalec iz Slonokoščene obale Didier Drogba, bo potekal v gledališču Chatelet v Parizu, podelili pa bodo zlati žogi za najboljšega nogometaša in nogometašico, ob tem pa še nagrado Kopa za najboljšega mladega nogometaša in nagrado Jašin za najboljšega vratarja. Nominirance za vse štiri nagrade so objavili 8. oktobra na spletnih straneh časnika L'Equipe.

Začetki zlate žoge segajo v leto 1956. Do leta 1995 so jo podeljevali samo evropskim nogometašem, od tega leta naprej pa vsem nogometašem, ki so igrali v Evropi. Od leta 2007 za to prestižno nagrado kandidirajo nogometaši vsega sveta. Kandidate izbere uredniška ekipa omenjene francoske revije, zmagovalca pa določi 180 novinarjev, po eden iz vsake države.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.