Šport > Nogomet
18184 ogledov

Šuler razkril Rožmanovega naslednika

Marko Šuler Profimedia
Marko Šuler je na tiskovni konferenci pojasnil, da svojih odločitev ne obžaluje, ter razkril, kdo bo do nadaljnjega vodil nogometaše Maribora.

52-letni Radovan Karanović bo začasno prevzel vodenje štajerkega nogometnega velikana NK Maribor, potem ko se je po vsega šestih mesecih in 23 tekmah s klopi poslovil Simon Rožman.

Karanović je sicer kar celo desetletje (2005-2015) deloval v mlajših selekcijah mariborske ekipe, preden se je preselil h Krškemu, kjer je deloval kot pomočnik pri kar šestih glavnih trenerjih (Alen Ščulac, Tomaž Petrovič, Stipe Balajić, Andrej Panadić, Rok Zorko in Milan Djuričić).

Radovan Karanović | Avtor: Profimedia Profimedia

Kot začasni trener je nogometaše Krškega vodil na treh tekmah, preden je prevzel mesto glavnega trenerja pri Beltincih. Sledila je vrnitev v Krško, kjer je vodil mlajše selekcije, preden se je pred kratkim vrnil v Maribor, kjer je postal eden izmed Rožmanovih pomočnikov.

Športni direktor Marko Šuler je potrdil, da bo Karanović tako do nadaljnjega vodil treninge in tekme prvega moštva, medtem ko bo sam iskal dolgoročno rešitev na poziciji prvega trenerja članskega moštva.

"Moštvo je danes in ga bo tudi do nadaljnjega vodil Radovan Karanović, v vodstvu kluba pa bomo v najkrajšem času poiskali novo, dolgoročnejšo rešitev na klopi. Še vedno verjamem v ekipo, ki ima kakovost, in storili bomo vse, da rezultatsko krivuljo obrnemo navzgor," je zagotovil Šuler.

Marko Šuler | Avtor: Profimedia Profimedia

Kljub temu da je z odstopom krivdo za slabe rezultate na svoja ramena prevzel Rožman, pa mnogi za trenutno stanje krivijo prav športnega direktorja, ki je prav tako kot pred njim Oliver Bogatinov stopil v zelo velike čevlje legendarnega Zlatka Zahovića, ki je to funkcijo opravljal v zgodovinsko najbolj uspešnem obdobju kluba.

Toda Šuler odgovarja, da ne bi spremenil nobene svoje dosedanje odločitve: "Ničesar ne obžalujem. Pomembno je, kaj povlečeš iz odločitev, napačnih ali pravilnih. Tako prideš do rezultata. Na koncu moraš biti toliko kritičen, da napak ne ponavljaš. Ničesar ne bi spremenil pri tem, kar sem doslej delal."

"Maribor je specifičen klub, ki je na visoki ravni. Potrebujemo pa delavce. Vedno se borimo s klubi, ki jim finančno ne moremo slediti. Z delom, s pragmatičnostjo, z ljudmi, ki so predani klubu. Pritisk je konstanten. Brez napak ne gre. Tudi Zlatko Zahović jih je naredil kar nekaj, da je našel pravo kombinacijo, verjamem, da jih bom tudi jaz. Maribor je Maribor, dolgo se je gradil," je zaključil Šuler, ki si vendarle ne sme privoščiti še ene napake. Novo napačno izbiro glavnega trenerja bi mu uspehov vajena štajerska nogometna javnost zelo težko oprostila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.