Šport > Nogomet
447 ogledov

Rožman ni več trener Maribora

simon rožman NK Maribor/Twitter
Priznani slovenski trener po samo šestih mesecih zapušča štajersko prestolnico.

Nogometni strokovnjak Simon Rožman po natanko polovici leta na trenerski klopi ni več trener NK Maribor, so danes pričakovano potrdili pri štajerskem klubu. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je Rožman ponudil odstop, ki ga je klub sprejel, kar pomeni, da gre za dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe. Ekipo bo začasno vodil Radovan Karanović.

NŠ Mura Ljudski vrt PLT Šport Mura poglobila krizo Maribora, Koper prvič izgubil

"Zahvaljujem se vsem za sodelovanje, klubu v prihodnje želim veliko uspehov in športne sreče. Ob tem pa bi rad še izrazil veliko zahvalo vsem navijačem, ki ta klub delajo posebnega," je ob slovesu dejal Rožman.

Po "ustoličenju" Rožmana v Ljudskem vrtu 20. marca je 38-letni slovenski trener vodil vijoličaste na 23 tekmah; od tega ima na kontu deset zmag, tri remije in deset porazov.

"Simon Rožman je ponudil odstop, z razlogi, ki so legitimni in razumljivi. Z utemeljitvijo, da ne more več pomagati ekipi. Odstop smo sprejeli, naše sodelovanje se končuje, pogodba je prekinjena," je med drugim za klubsko spletno stran pojasnil športni direktor kluba Marko Šuler.

andrej kotnik Nedopustno Šport Hude sankcije za nogometaša Maribora

"Simonu se zahvaljujemo za pripadnost in opravljeno delo. Glede vloženega truda, prizadevnosti in strokovnosti ni pomislekov, toda to je Maribor, kjer je letvica postavljena zelo visoko. Nesoglasij ni bilo, trenerska avtonomija pri delu je zaznamovala skupno obdobje od prvega do zadnjega dne. Tudi ob vmesnem rezultatskem neuspehu smo ob izbranih smernicah novega projekta vztrajali na zastavljeni poti. Toda rezultati niso na pričakovani ravni," je še dejal Šuler in dodal, da bo več znano v prihodnjih dneh.

"Svet se ne ustavlja, gremo naprej. Obrniti moramo nov list in vse misli usmeriti k naslednjemu izzivu. Moštvo je danes in ga bo tudi do nadaljnjega vodil Radovan Karanović, v vodstvu kluba pa bomo v najkrajšem času poiskali novo, dolgoročnejšo rešitev na klopi. Še vedno verjamem v ekipo, ki ima kakovost, in storili bomo vse, da rezultatsko krivuljo obrnemo navzgor," je prepričan Šuler.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.