Šport > Nogomet
22 ogledov

Super Mario kliče na pomoč

Super Mario se kesa. Pravi, da se zaveda, da rabi pomoč ... (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Mario Balotelli – zaradi nešportnega obnašanja je ostal brez povabila na petkovo kvalifikacijsko tekmo proti Sloveniji – je selektorja Cesareja Prandellija prosil za pomoč pri krotenju svojega temperamenta.

Balotelli je znan po svojih preveč čustvenih reakcijah, zadnja ga je stala nastopa v reprezentanci. Italijanski selektor Prandelli v skladu z internim pravilnikom o obnašanju napadalca Manchester Cityja ni uvrstil v ekipo, ker je na klubski tekmi v evropski ligi s komolcem udaril v obraz tekmeca iz kijevskega Dinama. Za 20-letnega temnopoltega igralca je bil to drugi rdeči karton, odkar igra v Angliji, skupno pa četrti v karieri.

"Govoril sem z Balotellijem. Spoznal je, da je ravnal neumno, rekel je: 'Potrebujem pomoč, vedno vse pokvarim.'," je dejal Prandelli. Selektor je zaradi podobnih razlogov doma pustil tudi Danieleja De Rossija; nogometaš Rome je po udarcu tekmeca iz vrst Šahtarja na tekmi Lige prvakov dobil začasno rdečo luč za reprezentanco.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je prejšnji teden De Rossija kaznovala s prepovedjo nastopanja na treh tekmah pod svojim okriljem zaradi udarca Daria Srne. Sodnik na tekmi udarca Italijana v obraz sicer ni videl, s kartonom pa je kaznoval Hrvata, ker je protestiral zaradi grobosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.