Šport > Nogomet
1873 ogledov

Svetovni prvak izpred štirih let nenadoma naznanil konec kariere

Blaise Matuidi Profimedia
Nekdanji francoski nogometni reprezentant Blaise Matuidi je končal nogometno kariero.

Petintridesetletni igralec sredine igrišča je bil član francoske reprezentance, ki je pred štirimi leti osvojila naslov svetovnih prvakov v Rusiji, v svoji dolgoletni karieri je zastopal barve nekaterih najbolj imenitnih klubov na stari celini. Med letoma 2011 in 2017 je bil član razvpitega francoskega moštva Paris Saint-Germain, med letoma 2017 in 2020 pa italijanskega Juventusa iz Torina.

Na veliki sceni je igral še za francoska Troyes in Saint-Etienne, v zadnjem letu pa še za ameriški Inter iz Miamija, ki nastopa v Major League Soccer (MLS). Za francosko reprezentanco je med letoma 2010 in 2019 odigral 84 tekem in dosegel devet golov. Nastopil je na štirih velikih reprezentančnih tekmovanjih, poleg naslova svetovnih prvakov (2018) pa se lahko pohvali še z naslovom evropskih podprvakov (2016).

"V svoji karieri sem imel priložnost igrati za najboljše ekipe na svetu, nosil dres Francije in izživel svojo strast," je med drugim zapisal Matuidi, ki si je konec minulega tedna v Dohi ogledal tudi finalno tekmo svetovnega prvenstva med Francijo in Argentino.

Tekom svoje kariere je osvojil številne lovorike, največ v dresu PSG-a, s katerim je osvojil štiri državne naslove, tri francoske in štiri ligaške pokale ter pet francoskih superpokalov. Uspešen je bil tudi v Italiji, kjer je z Juventusom trikrat postal državni prvak, po enkrat pa se je veselil v pokalu in superpokalu. Leta 2015 pa je prejel svojo največje individualno priznanje, ko je bil razglašen za najboljšega francoskega nogometaša leta.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.