Šport > Nogomet
26 ogledov

Švicarji z zmago nad Ciprom bližje Braziliji

Haris Seferović Švica Ciper kvalifikacije za SP 2014 EPA
Švicarska nogometna reprezentanca se je v kvalifikacijah za SP 2014 utrdila na prvem mestu skupine E, v kateri nastopa tudi Slovenija. V Ženevi je z minimalnim izidom padel Ciper, za katerega je bila usodna 90. minuta.

Na tekmi šestega kola je Švica v Ženevi premagala Ciper (1:0). Edini gol je v 90. minuti zabil rezervist Haris Seferović po podaji Xherdana Shaqirija. Varovanci Ottmarja Hitzfelda so se tako v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Braziliji, ki bo na sporedu prihodnje leto, še dodatno utrdili na prvem mestu lestvice v skupini E in so tako blizu neposredne uvrstitve na zbor najboljših reprezentanc.

Že v petek sta se v tej skupini Albanija in Norveška razšli z neodločenim izidom (1:1), Slovenija pa je v Reykjaviku premagala Islandijo (4:2). Na lestvici vodi Švica s 14 točkami, sledi Albanija z desetimi, Islandija jih je zbrala devet, Norveška osem, Slovenija šest, Ciper pa štiri točke.

Varovanci Srečka Katanca bodo na septembrski tekmi sedmega kola gostili Albance, nato pa se bodo odpravili še na gostovanje na Ciper. Z zmagama na obeh tekmah bi Slovenija obdržala realne možnosti za preboj v Južno Ameriko.  

Kvalifikacije za SP 2014 (skupina E), 6. kolo:

Švica : Ciper 1:0 (0:0)
Seferović (90)

Islandija : Slovenija 2:4 (2:2)
Bjarnason (22), Finbogason (26/11m); Kirm (11), Birsa (31/11m), Cesar (61), Krhin (85)

Albanija : Norveška 1:1 (1:0)
Rama (41); Hogli (85)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.