Šport > Nogomet
18 ogledov

Kirm: Dokler so možnosti, moramo verjeti

andraž kirm slovenska nogometna reprezentanca trening stožice Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca bo v petek v Reykjaviku igrala šesto tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014. Tekmec izbrancev Srečka Katanca bo Islandija, ki je marca v Stožicah slavila z 2:1.

Vzdušje v slovenski reprezentanci je dobro, posebno po zmagi na prijateljski tekmi proti Turčiji, tako da gredo nogometaši odločno na sever Evrope.

"Mislim, da je bila ta zmaga proti Turčiji pomembna, čeprav je bila na prijateljski tekmi. Potrebovali smo tak rezultat, posebej proti močni reprezentanci, kot je Turčija. Vzdušje je nekoliko bolj sproščeno, ampak vemo, da bomo morali v Reykjaviku odigrati vsaj tako dobro kot proti Turčiji, če hočemo premagati Islandce," meni izkušeni krilni igralec Andraž Kirm, ki ga na prvi tekmi proti Islandiji ni bilo, zdaj pa bo še kako prav prišla njegova nepopustljivost in agresivnost.

"Vsi bomo morali na njihovo igro odgovoriti agresivno. Vemo, kje so najbolj nevarni, to so prekinitve, imajo svoj slog igre, na to se bomo morali dobro pripraviti. Nekih skrivnosti ni, predvsem je pomembno, da mi odigramo svojo pravo igro, potem tudi izid ne more izostati," pravi Kirm.

"Videli ste, kaj Novaković pomeni za nas"

Za slovensko vrsto je ta tekma na Islandiji bržčas ključna, če si želi ohraniti vsaj teoretične možnosti za Brazilijo. "Minimalne možnosti za SP so še, tako da dokler bodo obstajale, moramo v to verjeti in izkoristiti vsako priložnost ter osvojiti točke tam, kjer jih lahko," je odločen Kirm, ki pravi, da kljub temu, da pri Islandcih zaradi kartonov ne bo prvega zvezdnika Gylfija Sigurdssona (ta je zabil oba gola na marčevski tekmi), to ne lajša dela slovenski vrsti.

"Je igralec, na katerem sloni islandska igra, ampak imajo v svojih vrstah precej kakovostnih nogometašev, tako da se moramo bolj pripraviti nanje kot na ekipo, ne toliko na posameznike," poudarja član nizozemskega Groningena in pozdravlja vrnitev Milivoja Novakovića, ki z učinkovitostjo navdušuje tudi na zadnjih treningih v Šenčurju: "Vsakega slovenskega igralca, ki igra v klubu in je v formi, slovenska vrsta potrebuje. Tudi Novaković je na teh dveh zadnjih tekmah dokazal, kaj pomeni za našo reprezentanco."

Vid Belec | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Odpadla Belec in Lazarević

Slovenske nogometaše danes ob 17.30 čaka še zadnji trening pred četrtkovim odhodom proti Islandiji. Zaenkrat v slovenski ekipi vse poteka po načrtih, na petkovi tekmi se bo po zdravstvenih težavah med vratnici vrnil Samir Handanović, na Islandijo pa ne bosta potovala poškodovani Dejan Lazarević in četrti vratar Vid Belec.

V skupini E sicer po petih tekmah vodi Švica z 11 točkami, Islandija in Albanija jih imata po devet, Norveška sedem, Ciper štiri in Slovenija tri točke. Poleg dvoboja Islandije in Slovenije bo v petek na sporedu še obračun Albanije in Norveške, v soboto pa se bosta pomerila še Švica in Ciper.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.