Šport > Nogomet
45 ogledov

Swansea odpustil Laudrupa

Dyer Laudrup Bradford City Swansea City ligaški pokal Capitol One Cup Wembley EPA
Po zelo uspešni lanski sezoni "labodom" v tej ne gre po načrtih, kar je s svojo službo plačal danski strateg Michael Laudrup.

Moštvo angleške nogometne Premier league Swansea City je zaradi slabih rezultatov prekinilo sodelovanje s trenerjem Michaelom Laudrupom, je zapisal valižanski klub na spletni strani. Namesto nekdaj odličnega danskega nogometaša bosta Swansea (začasno) vodila Garry Monk in Alan Curtis.

"Neradi smo sprejeli to odločitev. Ampak smo jo za dobrobit Swanseaja in navijačev. Minilo je skoraj deset let, odkar je klub odslovil trenerja, vendar smo se za to morali odločiti. Danes sem govoril z Michaelom, dejal sem mu, da mora izboljšati vzdušje in rezultate. Po premisleku sem čutil, da tega ne more doseči. Zahvaljujem se Michaelu za delo v zadnjih 18 mesecih in mu želim vse najboljše," je dejal predsednik kluba Huw Jenkins.

Lani jih je popeljal do lovorike

"Labodi" se po 24 prvenstvenih kolih nahajajo na 12. mestu lestvice, a imajo le dve točki naskoka pred ekipami v coni izpada. Trenutno osemnajsti West Ham ima 22 točk. Laudrup je s Swanseajem v lanski sezoni osvojil tudi angleški ligaški pokal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.