Šport > Nogomet
44 ogledov

"Tako, kot da bi nekdo vrgel v nas pločevinko piva"

Thomas Tuchel EPA
Pri dortmundski Borussiji so nezadovoljni z Evropsko nogometno zvezo.

"Ko so nam dejali, da igramo naslednji dan, smo se počutili ignorirane. Vedli so se tako, kot da je nekdo v nas vrgel pločevinko Piva," je o odnosu Uefe po napadu na njihov avtobus dejal trener Borussie Thomas Tuchel.

Pri Evropski nogometni zvezi zatrjujejo, da so se v klubu strinjali le s 24-urno prestavitvijo tekme. "Odločitev je bila sprejeta v torek zvečer na stadionu Borussie v popolnem sodelovanju in dogovoru s kluboma in pristojnimi organi. Ves dan smo bili v stiku z vsemi stranmi in nismo prejeli informacije, da si kateri od klubov ne želi igrati," je dejal predstavnik odnosov z javnostjo pri Uefi Pedro Pinto.

Tuchel trdi, da njih ni vprašal prav nihče. "To vam daje občutek, da ste brez moči." Borussia je doma klonila z 2:3, povrhu vsega so nogometaši iz kneževine enega izmed zadetkov dosegli iz očitnega prepovedanega položaja.

"Ni nas napadel tekmec na zelenici, kot ljudi so nas napadli na poti do stadiona. Seveda je to pri vseh nas pustilo grozen občutek. Želeli smo imeti nekaj več časa, da se s tem spopademo. Tega časa nismo dobili. Na tekmi nismo prikazali pravega obraza, nismo bili dovolj osredotočeni na nogomet. Kdo nas lahko po takšnem dnevu česa obtoži? Nihče!" je še dejal trener rumeno-črnih.

"Vsakdo se s takšno situacijo spopade na svoj način. Če želiš o tem govoriti, govori. Če želiš o tem molčati, molči. Če potrebuješ objem, ga poišči. Smo različni karakterji, bilo pa je navdušujoče, kako smo se odzvali v drugem polčasu. To je bil dober polčas. Zdaj je konec tekme in občutek je res čuden," je zaključil Tuchel.

"Nismo zaigrali svobodno. V drugem polčasu smo le nekako izklopili glave in bili boljši. Malo smo spali prejšnjo noč, saj se je bilo težko spoprijeti s tem. Trudil sem se biti z družino in se vsaj malo spočiti," pa je poveda lvezist Julian Weigl.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.