Šport > Nogomet
3271 ogledov

Takšna je bila reakcija selektorja na žreb

Blaise Matuidi Profimedia
Kek: Skupina je težka, a Slovenija gre po ugoden izid.

Slovenska delegacija na čelu s selektorjem Matjažem Kekom in predsednikom Nogometne zveze Slovenije Radenkom Mijatovićem je v Hamburgu žreb skupin za evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji ocenila za težak. Kot pa je poudaril selektor, tekmece poznajo in bodo na EP šli tekmovat, ne zgolj sodelovat.

Slovenija bo prvo tekmo odigrala v Stuttgartu 16. junija proti Danski, drugo bo štiri dni kasneje Slovenija odigrala v Münchnu proti Srbiji, zadnji obračun skupinskega dela proti Angliji bodo varovanci selektorja Keka odigrali 25. junija v Kölnu.

"Vsi v skupini so bili v zadnjem času naši tekmeci. Zavedamo se njihove moči. Ni lahka skupina, to je skupina, v kateri Slovenija ni favorit. Ob kakovosti tekmecev pa se moramo zavedati tudi svoje kakovosti. Dobro je treba načrtovati vse skupaj, pripravljalne tekme, mesto, v katerem bomo prebivali ... Čaka nas veliko dela, a to bo sladko delo," je dejal Kek.

"Predvsem se veselim EP. Izziv je nenormalen. Ne vem, kaj bi lahko bila še večja motivacija, kot je igrati proti takšnim ekipam. Res je, da poznamo mi njih in oni nas. Angleži so nam vedno nekako pobegnili, z Danci smo igrali pred kratkim, Srbi so nas že osramotili, ampak smo jim tudi vrnili. Favoriti pa zagotovo nismo," je nadaljeval selektor.

Poudaril je, da bo nastop na EP zadnje priznanje in privilegij, ampak ... "Zanima nas tekmovalnost. Kljub težkim tekmecem bom peljal na turnir ekipo, ki bo želela priti do pozitivnega izida. Nismo v vlogi favorita, kar je mogoče meni celo prav. Marsikdo se je nasmehnil, ko je videl, da je dobil v skupino Slovenijo. Mogoče bo tistim žal. Naredili bomo vse, da bo tako," je zaključil.

Matjaž Kek | Avtor: Profimedia Profimedia

Mijatović pa ga je dopolnil: "Vedno si želimo, da bi na teh žrebanjih dobili na papirju lažje tekmece. Tokrat ne morem reči, da smo imeli srečo, saj smo dobili res težke nasprotnike. Ampak kakor koli. Slovenija je na EP. Fantje se bodo dobro pripravili in mislim, da bomo dobro tekmovali tudi v tej skupini. Ne bo enostavno, ampak verjamem, da si fantje želijo dober nastop. Verjamem tudi, da ne bomo razočarali."

Anglija je tretja reprezentanca na lestvici Mednarodne nogometne zveze in je tudi na stavnicah trenutno v vlogi prvega favorita Eura 2024 pred Francijo, Nemčijo, Španijo in Portugalsko, Danska 19., Srbija 34., Slovenija pa 54.

V Angliji žreb vidijo kot ugoden, kar je v pogovoru za BBC poudaril tudi nekdanji reprezentant, zdaj pa strokovni sodelavec Alan Shearer. "Žreb je bil zelo prijazen do Anglije. Pričakovati bi morali tri zmage. Anglija gre na turnir z zavedanjem, da ga lahko osvoji, saj ima igralce in izkušnje za tak podvig. Prav Angleži so ob Francozih glavni favoriti EP, o tem ni dvoma."

V Srbiji pa so skupino ocenili kot težko. "Težka in zanimiva skupina. Moramo pač igrati z vsemi, cilj je ta, da bomo čim boljši, da bomo na prvih dveh mestih," je Tanjug navedel selektorja Srbije Dragana Piksija Stojkovića.

"Imamo balkanski derbi s Slovenijo, tu je še zelo neugodna Danska, s katero smo nedavno igrali, a le prijateljsko tekmo. Je dobra, kompaktna ekipa. Anglija pa je ena najmočnejših v Evropi, tako da bo res zelo zanimivo," je dodal Stojković in pristavil, da se jim ni treba bati nikogar.

"To bodo dobre tekme. Je pa dovolj časa, da vse analiziramo, načrtujemo ter se pripravimo, da bomo najboljši, ko bo to najpomembnejše. To pa je takrat, ko bo prva tekma," je zaključil.

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 09:11 03.december 2023.

    Kek se je nasmehnil,važno da smo dobili 9 milijonov,pa gremo takoj domov

Sorodne novice