Šport > Nogomet
364 ogledov

Tekma leta za mariborske nogometaše

NK Maribor Twitter/NK Maribor
Mariborčani drevi v Kišinjovu za skupinski del evropskih tekmovanj.

Pred Mariborom je povratna nogometna tekma drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti moldavskemu Šerifu iz Tiraspola. Njun prvi medsebojni obračun pred tednom dni na Ljudskem vrtu se je končal brez golov, današnja povratna tekma pa se bo na stadionu Zimbruja v moldavski prestolnici Kišinjov pričela ob 19. uri.

Mariborska zasedba je v prvem kvalifikacijskem krogu v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini izločila beloruski Šahtar iz Soligorska, v generalki za današnji obračun pa je v soboto v okviru 2. kroga Prve lige Telemach premagala Gorico s 3:2.

Moldavska zasedba iz mednarodno nepriznane Pridnestrske republike, ki se je v minuli sezoni prek kvalifikacijskega dela prebila v skupinski del lige prvakov, je v prvem kvalifikacijskem krogu izločila Zrinjski iz BiH.

Zmagovalec slovensko-moldavskega obračuna se bo v tretjem krogu pomeril z boljšim iz finsko-češkega dvoboja HJK Helsinki - Viktoria Plzen, obenem pa bi si že zagotovil obračune v skupinskem delu katerega izmed evropskih tekmovanj, v najslabšem primeru v konferenčni ligi.

Mariborčani so sicer v letošnjih evropskih kvalifikacijah na vseh tekmah uspeli zadržati nedotaknjeno mrežo (0:0, 2:0, 0:0), a jim proti lanskemu največjemu presenečenju lige prvakov zagotovo ne bo lahko, kar je dokazala že prva tekma, ko so Moldavci nadstreljali domačine z 9:1 (6:1 znotraj okvirja gola).

Slovenski prvaki prav tako na povratni tekmi ne bodo mogli nastopiti v popolni zasedbi, saj bodo zaradi zdravstvenih težav odsotni Martin Milec, Marko Božić in Aleks Pihler, medtem ko najnovejša okrepitev Vladan Vidaković še nima pravice nastopa. Mariborčanom tako zagotovo ne bo lahko, a nagrada v primeru zmage je velika! Skupinski del katerega izmed evropskih tekmovanj ter lepo napolnjena klubska blagajna.

Komentarjev 3
  • radovednica 18:23 26.julij 2022.

    Kasirali jih bodo prepotentni MB falanga. Res upam.

  • radovednica 18:21 26.julij 2022.

    Res močno upam, da jih bodo kasirali tri do štiri komade.

  • Claudette_Soliz 14:26 26.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev.. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij ........>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦