Šport > Nogomet
303 ogledov

Maribor remiziral z lanskim udeležencem lige prvakov

Jan Repas twitter NK Maribor
Nogometaši Maribora so se v prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov z moldavsko ekipo Šerif Tiraspol razšli z nedoločenim izidom 0:0.

Mariborska zasedba se je v prvem krogu kvalifikacij merila s Šahtarjem iz Soligorska,  v drugem krogu pa je njen tekmec še za spoznanje kakovostnejši Šerif. Ta je v prejšnji sezoni preskočil vse kvalifikacijske ovire ter se celo prebil v skupinski del lige prvakov. Danes v Ljudskem vrtu moštvi nista zadeli, tako da bo odločila povratna tekma.

V prvem delu današnjega obračuna, za katerega Mariborčani sicer niso imeli najboljše popotnice, saj so v uvodnem domačem krogu klonili z Radomljami, je bilo razmerje moči po začetnem pritisku gostov enakovredno. Moldavska ekipa je sicer imela nekaj več od igre, tudi domači vratar Menno Bergsen pa malo več dela.

Najbolj nevarna sta bila poskusa Šerifa v 13. in 17. minuti. Najprej je s kakšnih 20 metrov meril Regi Lushkja, izkazal pa se je Bergsen, ki je žogo preusmeril v kot. Zatem je s prostega strela nevarno meril še Pernambuco, a je bil domači vratar na pravem mestu.

Pozneje so domači vzpostavili ravnotežje, a vendarle brez kakšnih nevarnejših akcij. Za edini pravi strel proti vratom Šerifa, po katerem je moral posredovati tudi vratar Razak Abalora, pa je v 38. minuti poskrbel Roko Baturina, a je žoga po strelu s kakšnih 18 metrov končala v naročju gostujočega vratarja.

Roko Baturina | Avtor: twitter NK Maribor twitter NK Maribor

V nadaljevanju Mariborčanom dolgo ni uspelo priti do aktivnejše predstave, pobudo so prepuščali gostom, ti pa so bili vse nevarnejši, Bergsen pa je imel spet nekaj dela. Najprej je zapretil Stjepan Radeljić, nato je ob pomoči soigralcev v obrambi v 52. minuti Bergsen ustavil dva poskusa Šerifa iz bližine, po strelu Ibrahima Rasheeda je bil že premagan, vendar je obramba Maribora žogo izbila v kot.

V 72. minuti se je mariborski vratar spet moral izkazati ob nevarnem strelu Kaya Tejana.

Maribor je ob koncu sicer imel rahlo terensko premoč, toda le eno ali dve polpriložnosti, že v sodnikovem dodatku še zadnji poskus iz kota, a se je dvoboj končal z 0:0.

Zmagovalec slovensko-moldavskega obračuna se bo v tretjem krogu lige prvakov pomeril z boljšim iz finsko-češkega dvoboja HJK Helsinki - Viktoria Plzen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.