Šport > Nogomet
16 ogledov

Tekma prepovedi za Ronaldinha

Ronaldinho se vrača domov. (Foto: Reuters) Reuters
Brazilski nogometni zvezdnik in nekdanji najboljši nogometaš na svetu Ronaldinho bo moral izpustiti eno tekmo brazilskega ligaškega tekmovanja. Nogometaš Atlético Mineira si je kazen prislužil zaradi nevarne igre proti Grêmiu.

Brazilec Ronaldinho, nekdanji dvakratni nogometaš leta, je dobil tekmo prepovedi nastopanja zaradi nevarne igre. Igralec ekipe Atlético Mineiro je 23. septembra na tekmi brazilske lige visoko dvignil nogo v zrak in skorajda v obraz zadel nogometaša moštva Grêmio. Sodnik srečanja, ki se je končalo z 0:0, tedaj ni dosodil prekrška.

Brazilsko športno razsodišče je danes potrdilo razsodbo nižje stopnje, ki je po ogledu videoposnetka nogometašu prisodila tekmo prepovedi igranja.

Ronaldinho, nogometaš leta je bil v dresu Barcelone leta 2004 in 2005, je v Atlético Mineiro prišel letos po prestopu iz Flamenga. Dvaintridesetletnik je v začetku meseca zablestel v nekdanjem sijaju, ko je v 28. krogu brazilskega prvenstva dosegel  hat-trick in še dve podaji za zmago Atlética v dvoboju s Figueirensejem s 6:0. Atlético, ki lovi prvi državni naslov po letu 1971, je drugi v prvenstvu in šest točk zaostaja za vodilnim Fluminensejem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.