Šport > Nogomet
18 ogledov

Tekma Tottenhama odpovedana zaradi nemirov

Nemiri v Londonu EPA
Po reprezentančni tekmi med Anglijo in Nizozemsko na Wembleyju so bili Angleži zaradi nemirov v Londonu prisiljeni odpovedati tudi tekmo uvodnega kola Premier League med Tottenhamom in Evertonom. Ostale tekme za zdaj ostajajo na sporedu.

Uvodna tekma Tottenhama v novi sezoni angleškega nogometnega prvenstva Premier League proti Evertonu, ki bi morala biti to soboto, je zaradi nemirov na Otoku prestavljena za nedoločen čas, poroča britanska televizija BBC. Novico je v četrtek potrdil tudi izvršni direktor lige Richard Scudamore.

Scudamore je ob tem dodal, da bo preostalih devet obračunov, prav tako predvidenih za ta konec tedna, za zdaj ostalo na sporedu. Pojasnil je še, da so odločitev sprejeli po posvetu s policijo. Tottenham je eden od predelov Londona, ki so ga nemiri, ki zadnje dni pretresajo Otok, najbolj prizadeli in kjer so se minulo soboto pravzaprav tudi začeli.

Že pred tem je Angleška nogometna zveza (FA) odpovedala težko pričakovano prijateljsko nogometno tekmo Anglije in Nizozemske, ki bi morala biti minulo sredo na Wembleyju in za katero so prodali okoli 70 tisoč vstopnic.

Tudi angleška zveza se je za odpoved tekme odločila po posvetu s policijo, ker so policijske sile v teh dneh potrebne za reševanje nemirov, zato je treba javne dogodke z večjo mero tveganja prestaviti na drug termin. Že pred tem so bile po priporočilu policije prestavljene tudi tri tekme angleškega ligaškega pokala. West Ham, Charlton Athletics in Crystal Palace so odpovedali četrtkove tekme prvega kroga pokala Carling.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.