Šport > Nogomet
18 ogledov

Tekma za prvo ligo

nogomet Saša Despot
V soboto ob 17. uri se bo v Krškem začela tekma, ki bo dala zmagovalca druge lige. Aluminiju za preboj v prvoligaško tekmovanje zadošča že remi, gostitelji pa za takšen podvig potrebujejo zmago, neodločen izid jim prinaša dodatne kvalifikacije za prvo ligo.

Kolo pred koncem v drugi ligi s 50 točkami na lestvici vodi Aluminij, dve točki manj ima jesenski prvak - Krško. Klub iz Posavja naj bi se po napovedih pred sezono boril le za obstanek med drugoligaši, v najboljšem primeru pa za uvrstitev na sredino lestvice.

A pod taktirko mladega trenerja Tomaža Petroviča je za Krčani najuspešnejša sezona v drugem razredu slovenskega nogometa, kjer klub, ki je bil ustanovljen že leta 1922, neprekinjeno nastopa zadnjih 13 let. Z zmago proti neposrednemu tekmecu bi Krško napredovalo med slovensko elito, ob porazu in zmagi Doba (46 točk) na gostovanju pri Šenčurju, pa bi Posavci ostali tudi brez dodatnih kvalifikacij za prvo ligo, saj bi bili tretji.

"Veseli smo, ker vemo, da bo stadion poln kot še nikoli prj. Vsa čast fantom, da so sezono pripeljali do takšne točke in nogometno zbudili Posavje. Čaka nas izjemno težka tekma, vendar bomo dali maksimum. Videli bomo, kaj bo to na koncu pomenilo. Verjamemo, da je vse možno," je za Žurnal24.si dejal Petrovič.

V Krškem so na zadnji domači tekmi sicer že podrli rekord gledanosti v tej sezoni 2. SNL, dvoboj z Dobom je spremljalo več kot 500 gledalcev, tokrat pa naj bi bilo ljubiteljev nogometa na stadionu Matije Gubca še precej več. Tudi gostujoči klub bo imel glasno podporo, v Kidričevem so svojim navijačem ponudili brezplačen avtobus za odhod na tekmo.

"Naš cilj je jasen, želimo si vsaj remija," je pred dvobojem dejal trener Aluminija Damijan Romih in dodal: "Pričakujem odličen ambient za drugoligaški nivo, stadion bo poln, prisotnega bo precej pritiska. Tekme se že veselimo, čeprav se zavedamo, da nas čaka izjemno motiviran nasprotnik, ki velja za izrazito domačinsko ekipo. To bo za fante neka nova izkušnja, saj se doslej še niso soočili z obračunom, kjer bi bil vložek tako velik."

Tekmeca sta v tej sezoni sicer odigrala dva dvoboja. V Kidričevem je bilo 0:0, v Krškem pa so slavili gostitelji z 2:1.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.