Šport > Nogomet
14 ogledov

Tévez na policijo brez veljavne vozniške

carlos tevez Reuters
S policijske postaje v Macclesfieldu, mestu blizu Manchestra, so potrdili, da je v četrtek aretirani voznik, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, nihče drug kot napadalec Manchester Cityja Cárlos Tévez. Argentincu grozi zaporna kazen.

Cárlos Tevez je bil januarja kaznovan s šestmesečnim odvzemom vozniškega dovoljenja, potem ko je priznal, da se je izogibal povpraševanjem policistom, ki so preiskovali dvakratno kršenje omejitve hitrosti, v katere naj bi bil prav tako vpleten argentinski napadalec.

Poleg odvzema vozniškega dovoljenja je moral Tévez takrat plačati še 1.772 evrov kazni, njegov odvetnik Gwyn Lewis pa ga je branil rekoč, da na uradnih pismih s policije ni razumel besede "constabulary", ki pomeni policijo oziroma policijsko postajo.

Téveza so v četrtek privedli na policijsko postajo v Macclesfieldu, potem ko so njegov avto ustavili na robu mesta. Argentinec je policijo zapustil po plačilu varščine. Grozi mu šestmesečna zaporna kazen ali denarna kazen do 5.750 evrov.

Nogometašem v Španiji ni mar za varnost

V svetu nogometa se tako nadaljuje prava poplava kazni, povezanih s prometnimi prekrški. V četrtek je španska policija s 6.000 evri kaznovala branilca Real Madrida, Brazilca Marcela, ki je podobno kot Tévez 12. februarja vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi velikega števila kazenskih točk je njegova veljavnost namreč pretekla.

Še en realovec, francoski napadalec Karim Benzema, je dober teden dni prej v zgodnjih jutranjih urah na eni izmed cest prekoračil dovoljeno hitrost (100 km/h) s kar 216 km/h, zaradi česar mu grozi odvzem vozniškega dovoljenja, obdobje družbenokoristnega dela ali celo zaporna kazen.

Pred kratkim je po španskih cestah drvel tudi upokojeni nemški reprezentant Michael Ballack, skupina STOP accidentes (STOP nesrečam, op. a.) pa je kritizirala tudi Realovega kapetana Ikerja Casillasa, ki je vozil z roko v mavcu, kot tudi Barceloninega branilca Gerarda Piquéja, ki je svojega prvorojenca vozil na sprednjem sedežu brez ustreznih varnostnih pripomočkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.