Šport > Nogomet
17 ogledov

''Težko sem se odločil za Čecha''

petr čech EPA
Bivši igralec Chelseaja Petr Čech je prejšnji teden tudi uradno postal novi igralec Arsenala. Wenger priznava, da se je za nakup težko odločil, a da bo Čech gotovo dodana vrednost.

Petr Čech je prejšnji teden podpisal štiri letno pogodbo z Arsenalom in tako okrepil Chelseajevega rivala. 33-letni Čech je pri Chelseaju preživel 11 sezon, letos pa je sklenil, da je čas za nove izzive. Trener Arsenala Arsene Wenger je priznal, da je bila odločitev za podpis češkega vratarja težka, a da bo lahko s svojimi izkušnjami veliko doprinesel k ekipi.

Wenger je v intervjuju dejal:''To je bila težka, zelo težka odločitev. Imamo dva odlična vratarja, prepričan pa sem, da bo Čech še zaostril konkurenco. Ima ogromno izkušnje in dejstvo, da je osvojil številne največje lovorike, daje novo moč in vero v ekipo.''

''Vedno si želiš izboljšati raven izkušenj v svojem moštvu in on bo definitivno pripomogel k temu. Vem, da ima še vedno veliko željo po igranju. Ko sem ga lani videl igrati pri Chelseaju, je bil vedno prepričljiv. Njegovo znanje in izkušnje nam bodo zelo pomagale.''

Čech je v svoji karieri pri londonskih modrih osvojil štiri ligaške naslove, štiri FA pokale, tri ligaške pokale, Ligo prvakov ter Ligo Evropa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.