Šport > Nogomet
157 ogledov

To je ob predstavitvi dejal Prosinečki

Robert Prosinečki Twitter NK Olimpija
Prosinečki želi nogometašem Olimpije povrniti zmagovalno miselnost.

Legendarni nekdanji hrvaški nogometaš Robert Prosinečki prihaja k ljubljanskem prvoligašu Olimpijo z željo po vnašanju zmagovalne miselnosti. K njegovi odločitvi, da prekine leto in pol dolg odmor od trenerskega posla je pomembno prispevala njegova zgodovina z ljubljanskim klubom, je dejal na današnji novinarski konferenci.

"Filozofija mojega dela v Olimpiji bo preprosta: Olimpija mora zmagati," je izjavil 53-letni nekdanji vezist, ki je v ljubljanskem klubu v letih 2002/03 preživel eno sezono. Na trenerskem mestu je nasledil pred kratkim odpuščenega rojaka Dina Skenderja.

Menjava na klopi Olimpije sledi nizu mešanih predstav zeleno-belih, ki so osem krogov pred koncem prvenstva na tretjem mestu lestvice, sedem točk za vodilnim Mariborom. Prosinečki bo izkoristil krajši reprezentančni premor do sredine naslednjega tedna, da se seznani s stanjem v klubu in z igralci ter prevzame vajeti moštva.

"Nisem trener, ki bi vse postavljal na glavo. Sigurno so bile tudi dobre stvari pod prejšnjim trenerjem. Seznanil se bom s stanjem, nato bomo videli, kako in kaj," je dejal o svojem pristopu.

Kot je ocenil nekdanji evropski prvak z beograjsko Crveno zvezdo in član hrvaške reprezentance, ki je leta 1998, osvojila tretje mesto na svetovnem prvenstvu, je v ljubljanskem kolektivu po zimskem premoru zaznati padec v psihični pripravljenosti. Njegova naloga pa je iz igralcev izvleči ves njihov potencial.

Robert Prosinečki | Avtor: Twitter NK Olimpija Twitter NK Olimpija

V ljubljanskem klubu z njegovim prihodom ostajajo optimistični glede možnosti za naslov še v tej sezoni. "To je gotovo težek izziv. Pred koncem prvenstva je še osem tekem. Ne bo lahko, a vsi mislimo, da je možno. Imamo potencial. Moja želja je, da bomo zdaj razmišljali samo o zmagah," je dodal.

Njegova filozofija bo gojiti napadalni nogomet, kar je potrdil tudi športni direktor Olimpije Mladen Rudonja. "Drugače kot napadalna igra ne gre v Ljubljani," je dejal Rudonja, ki je izrazil zadovoljstvo s prihodom Hrvata v Olimpijo.

"Prepričati Roberta ni bilo lahko, vendar imamo srečo, da je bil že del tega kluba in da si želi pomagati klubu," je o izboru dejal nekdanji soigralec Prosinečkega pri zmajih. "Izredno pomembno je, da ekipa začne verjeti. Da se vrne zmagovalna miselnost," je dodal.

Po menjavi Skenderja je želja Olimpije tudi zagotoviti stabilnost na trenerskem mestu. V času prejšnjega lastnika Milana Mandarića so se namreč menjave vrstile, po lastniški menjavi s prihodom Nemca Adam Deliusa oktobra 2021 pa predstavlja odhod Skenderja prvo menjavo na klopi. "Gotovo je stabilnost na klopi za nas pomembna," je dejal Rudonja, ki je Prosinečkega označil za največje nogometno ime v vlogi trenerja v Sloveniji doslej.

Nekdanji jugoslovanski in hrvaški reprezentant je po igralski karieri poprijel tudi za trenersko delo, kot glavni trener je vodil Crveno zvezdo, Kayserispor in Denizlispor, bil pa je tudi selektor Azerbajdžana ter Bosne in Hercegovine.

Komentarjev 1
  • radovednica 08:19 24.marec 2022.

    Še enkrat neumnost brez primere. Lahko, da je bil nadpovprečen igralec, čeprav spet nič posebnega. Kot trener nikakršen. Sploh pa je to "udarec mimo", saj je že kot trenutna pojava, antišportni izgled, ki odvrača. ja, Olompija kotvedno, le da tokrat ...prikaži več boj le za 4. mesto. Takrat, ko bi morali z levo roko preskočiti naprej, ob spodrsljaju konkurence, ne, še izgubijo doma, pa drugič spet, še bolj zaostanejo. Hrvatarska posla pač, a ne hrvatar po poreklu - Rudonja, Mudonja...

Sorodne novice