Šport > Nogomet
68 ogledov

Pri NZS dodatno pojasnili kazen za Maribor

Ljudski vrt NK Maribor Profimedia
NZS je pojasnila ozadje dodelitve kazni prvoligašu Mariboru, potem ko je eden navijačev s tršim predmetom zadel stranskega sodnika.

Zaradi neljubega dogodka na tekmi z Bravom si je Maribor ob 14.400 evrih kazni prislužil še dve tekmi igranja pred praznimi tribunami in eno pred izpraznjeno južno tribuno. NZS se je, kot je zapisala, zdaj za pojasnilo odločila, "ker se je v zadnjem času pojavilo veliko napačnih interpretacij v povezavi z disciplinskim postopkom zoper NK Maribor po tekmi 25. kroga Prve lige Telemach".

Pri NZS so dejali, da se je disciplinski sodnik v ponedeljek po omenjeni tekmi seznanil s kršitvami, ki so bile navedene v poročilu delegata in njegovem dodatnem poročilu. Dodali so, da je disciplinski sodnik za dodatno razjasnitev vseh okoliščin v zvezi z izgredi v torek k izjavi pozval še vse sodnike tekme in jim dal 24-urni rok za izjavo.

"Ker je bil eden izmed sodnikov po tekmi hospitaliziran in je ostal na 24-urnem opazovanju, je disciplinski sodnik vsa poročila uradnih oseb prejel v sredo, ko je tudi obvestil NK Maribor o uvedbi disciplinskega postopka. Klub je prejel vso dokumentacijo, disciplinski sodnik NZS pa je klub pozval k oddaji izjave v 48-urnem roku, kar je glede na zahtevnost postopka tudi običajna praksa," so zapisali pri zvezi.

Disciplinski organ, tako NZS, je izjavo kluba prejel v četrtek ob 19.25, z njo pa se je seznanil v petek zjutraj. "Na podlagi vse zbrane dokumentacije je disciplinski sodnik o primeru, katerega obrazložitev sklepa je obsegala kar devet strani - nadpovprečna dolžina obrazložitve glede na disciplinski postopek -, odločitev sprejel v soboto okoli 13. ure. Klub je bil o rezultatih disciplinskega postopka obveščen ob 13.05," so še zapisali pri NZS.

Maribor : Bravo 1. SNL Šport Sramota na naših zelenicah: navijači Maribora zadeli sodnika v glavo

Ta poudarja, da je disciplinski organ NZS neodvisen in samostojen organ, ki sprejema odločitve na prvi stopnji. "Ob upoštevanju zahtevnosti primera, količine dokumentacije in rokov v okvirih disciplinskih postopkov je bil primer zaključen v najkrajšem možnem času. Na NZS zelo dobro vemo, kaj vključuje organizacija tekme, kljub temu pa je naloga NZS zasledovati regularnost tekmovanja. Ta bi bila ogrožena, če bi NK Maribor zaradi nekaznovanih izgredov v 25. krogu prvo naslednjo domačo tekmo odigral, ne da bi bila sprejeta odločitev disciplinskega sodnika. Takšna je bila tudi v preteklosti praksa disciplinskega sodnika pri odločanju v podobnih primerih, zato so pri NK Mariboru zavestno sprejeli tveganje glede prodaje vstopnic in ostalih aktivnosti," so dodali pri zvezi.

Pri tej so še poudarili, da NZS ne bo in ne sme tolerirati nasilnega vedenja na stadionih, organizator tekme pa je tisti, ki je dolžan zagotoviti varnost vseh udeležencev na tekmi. NZS je zavezana ničelni toleranci do nasilja in drugih neprimernih oblik vedenja na tekmi.

Maribor je že igralo tekmo brez gledalcev proti Muri, zdaj jo bo še proti Celju, kazen NZS pa predvideva še eno tekmo brez navijačev na južni tribuni Ljudskega vrta, kjer je prostor za navijaško skupino Viole. Teh tako ne bo še na večnem derbiju proti Olimpiji.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.