Šport > Nogomet
3344 ogledov

Nekdanji igralec Maribora udaril po Štajercih: "Cirkusanti! Klovni!"

Matko Obradović Profimedia
Poškodovani igralec Mure je med spremljanjem derbija uperil strupene puščice proti svojim nekdanjim soigralcem.

Matko Obradović je poleti 2014 kot velika okrepitev ter eden najboljših vratarjev slovenske lige okrepil takratnega serijskega slovenskega državnega prvaka Maribor. Pričakovalo se je, da bo počasi iz prve enajsterice izrinil starajočega se Jasmina Handanovića ter postal dolgoletna prva izbira na golu Vijoličastih.

Toda hrvaški vratar se je izkazal kot eden najslabših nakupov Maribora v zadnjem desetletju, saj je legendarni Handanović čvrsto držal pozicijo prvega vratarja, Obradović pa se ob odsotnosti "Hande" ni niti najmanj izkazal ter je vsem dokazal, zakaj ni prva izbira na golu Maribora. Na pokalnih tekmah ter ob poškodbah Handanovića je namreč delal številne napake ter izgledal zelo nepripričljivo.

Matko Obradović | Avtor: Profimedia Profimedia

Obradović roko na srce ni dobil veliko priložnosti v Ljudskem vrtu, a tudi kadar jo je, ni z ničemer dokazal, da si zasluži nositi dres takrat najmočnejše slovenske ekipe. Pri Mariboru so nad hrvaškim čuvajem mreže nato popolnoma obupali poleti 2018, ko so iz Zrinjskega pripeljali novega vratarja Kenana Pirića (še en mariborski strel v prazno), Obradoviću pa so se za njegove usluge zahvalili ter ga poslali v Mursko Soboto k Muri.

Pri Muri pa je nato hrvaški vratar uspel prikazati ves svoj razkošen talent, ki ga je nekoč kazal že pri Krki ter se znova uveljavil kot najboljši vratar slovenskega prvenstva, z Muro pa je žel zgodovinske uspehe, kot sta osvojitev državnega naslova ter nastopanje v Konferenčni ligi. A kot kaže so vsaj s strani Obradovića še vedno ostale številne zamere do Maribora, kar je pokazal med derbijem med njegovo trenutno in bivšo ekipo.

Mariborčani se namreč v zadnjem času precej pritožujejo nad milo rečenim sumljivim sojenjem, katerega so deležni na poslednjih tekmah. Proti Muri je namreč VAR opozoril glavnega sodnika Roberta Ponisa na domnevno igranje z roko v mariborskem kazenskem prostoru, slednji pa se je po ogledu posnetka odločil za najstrožjo kazen.

Dosojeno enajstmetrovko po igranju z roko Mirka Mutavčića se sicer nekako da upravičiti, a obenem je bil pri mariborskih nogometaših še vedno prisoten spomin, kako je na prejšnji tekmi proti Bravu ob sojenju Mateja Juga sodniška piščal ostala nema po dosti prepričljivejši igri z roko Martina Kramarića. Obenem pa se verjetno vsi dobro spomnimo tudi dogajanja z večnega derbija, ko je bila ponovno v škodo Mariborčanov dosojena najstrožja kazen.

Mariborčani, ki so tudi s svojimi sporočili na socialnih omrežjih dali jasno vedeti, da imajo dovolj spornih sodniških odločitev na njihovo škodo, so seveda obkolili sodnika Ponisa ter zahtevali pojasnilo, poškodovani Obradović, ki je tekmo spremljal preko televizijskih zaslonov, pa je izrabil priložnost, da udari po svojem nekdanjem klubu.

"Pa kaj se koji ku**c za vse nekaj kregate, pa vedno nekdo drugi kriv?!?!?! Samo jočete non stop!!! Cirkusanti," je zapisal nekdanji Mariborov vratar, obenem pa domače nogometaše označil še za klovne.

Matko Obradović | Avtor: Instagram Instagram

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice