Šport > Nogomet
3101 ogledov

To se je zgodilo s trenerjem, ki je ponaredil potrdilo o cepljenju

Markus Anfang Epa
Afera v nemškem nogometu, povezana s trenerjem Markusom Anfangom in njegovim ponarejenim potrdilom o cepljenju, je danes dobila epilog še pri nemški nogometni zvezi.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, je njeno športno razsodišče Anfangu prepovedalo delovanje v športu za obdobje enega leta in mu naložilo še plačilo 20.000 evrov globe.

Anfang je novembra lani odstopil s položaja trenerja drugoligaša Werderja, potem ko so razkrili, da je uporabljal ponarejeno potrdilo o cepljenju. Tamkajšnje tožilstvo je začelo ukrepati, ko je dobilo prijavo mestnih zdravstvenih oblasti, da obstaja sum o ponarejenem potrdilu.

Preiskava je pokazala, da je bilo potrdilo lažno, saj v cepilnem centru, kjer naj bi se trener cepil, niso imeli digitalnih dokazov o tem, da bi bil res tam na navedena datuma, niso pa se ujemale niti serijske številke odmerkov cepiv, ki naj bi jih prejel.

DFB je danes 47-letnemu trenerju za eno leto prepovedala delovanje v nogometu. Začetek kazni so postavili na 20. november lani, a bo po juniju letos kazen spremenjena v pogojno do poletja 2023. Obenem pa bo moral Anfang plačati še 20.000 evrov denarne kazni.

Kaznovali so tudi njegovega tedanjega pomočnika Floriana Jungeja, ki je prav tako goljufal s potrdili. Dobil je desetmesečno prepoved delovanja v športu in 3000 evrov kazni.

Zgodba o ponarejanju dokumentov se sicer s tema kaznima še ni končala. Tožilstvo namreč preučuje še morebitne druge posledice ponarejanja, Anfang naj bi s tem potrdilom namreč sodeloval tudi na prireditvah, kjer je bil vstop dovoljen samo cepljenim. Če se bodo odločili za kazenski pregon, trenerja čaka še postopek na sodišču.

Markus Anfang | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • DasAuto 16:33 27.januar 2022.

    in zaradi tega je pomrlo več tisoč ljudi, katere je okužil... dajte si že enkrat mir s tem neučinkovitim cepljenjem in vsemi nelogičnimi ukrepi...

Sorodne novice