Šport > Nogomet
59485 ogledov

To so mu ponudili, če zarije nož v hrbet Čeferinu

Aleksander Čeferin Epa
Šef pariškega velikana je zavrnil priložnost za sodelovanje pri nastanku kontroverzne superlige, kateri odločno nasprotuje predsednik Uefe Aleksander Čeferin.

Nasprotniki Aleksandra Čeferina v zakusliju še naprej novačijo podpornike pri ustanovitvi elitistične nogometne superlige. Pri tem so se še pred prvim poskusom odcepitve obrnili tudi na predsednika Paris Saint-Germaina Nasserja Al-Khelaifija, kateremu so za sodelovanje v projektu ponujali goro denarja.

"Lahko bi sprejel ček v višni 400 milijonov evrov," je za BBC razkril Al-Khelaifi. "Povabili so me k sodelovanju. Ko sem jih zavrnil, so trdili, da me niso nikoli povabili. To pove vse o njih. Če bi mislil samo nase, bi lahko vzel teh 400 milijonov. Še posebej v času covida. Toda, kaj pa navijači in naše vrednote?" je bil jasen prvič mož pariškega velikana.

Nasser Al-Khelaifi | Avtor:
"Težava supreligaških klubov je v tem, da nimajo nobene stabilnosti. Nimajo dolgoročne finančne vizije. Kar naprej govorijo o nekih pravno zavezujočih pogodbah. Pozabili so, da je nogomet stvar družbene in ne pravne pogodbe. Samo mahajo s kosom papirja," je dodal katarski poslovnež.

"Na tekmi lige prvakov sem se sestal s predsednikom Florentinom Perezom, vendar sem bil zelo neizprosen. Povedal sem mu, da sem se vedno pripravljen pogovarjati, vendar nisem zainteresiran, če nameravajo stvari početi za mojim hrbtom," je dodal.

Aleksander Čeferin Andrea Agnelli | Avtor: Epa Epa
Al-Khelaifi je trenutno predsednik Evropskega združenja klubov (ECA), kjer je na položaju nasledil enega glavnih akterjev neuspele odcepitve Andreo Agnellija. Ta je v okviru prizadevanj za ustanovitev superlige izdal Čeferinovo zaupanje in s tem zavrgel tudi njuno prijateljstvo. Čeferin, boter Agnellijevi hčeri, je javno večkrat poudaril, da je njuna zgodba zaključena, medtem ko Agnelli še vedno upa, da bosta nekoč zakopala bojno sekiro.

Gianni Infantino Umiril žogico Šport Infantino pomirja Čeferinov bes: "Tega mi nismo predlagali"

"Nasser je pravi človek za to"

Predsednik Uefe je nato zaupanje za pravičen in vzdržen nadaljnji razvoj evropskega klubskega nogometa položil v predsednika PSG-ja, za katerega verjame, da bo deloval v dobrobit športa. "Nogomet potrebuje prave ljudi na vodilnih položajih in Nasser je oseba, ki je v preteklosti dokazala, da je sposobna zaščititi ne le interese svojega, temveč tudi drugih klubov, kar je predpogoj za položaj predsednika Evropskega združenja klubov," je ob imenovanju Katarca dejal Čeferin.

Nasser Al-Khelaifi in Aleksander Čeferin | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 7
  • jakec1575 20:27 02.april 2022.

    Nikoli ne zaupaj arabcu je bil rek.

  • Avatar Marjan Ješovnik
    Marjan Ješovnik 19:09 02.april 2022.

    Bljitva se mi zdi , da imaš malo preveč klorofila v glavi. Čim manj na soncu, po možnosti še ponoči na wc v temi.

  • osojnikowski 18:58 02.april 2022.

    Ima najbrž preagresivne shujševalne vija-vaje za njegova leta...nasplošno zelo naivna oseba - v UEFA so ga pvabili kot atsajderja, da mu za hrbtoom ustanovijo super ligo, pa so na njegovo stečo navijači to preprečili, zdaj je še bolj obremenjen sam ...prikaži večm s sabo...pa tista izjava, da je punca kaznovana, ker nosi transprent (v resnici je to bil samo opis stanja, kazen pa sr je skicevala na knkreten zakon o preprečevanju širjeja nalezljivih bolezni), da ne govorimo o pravniških pokvarjenostih R. Čefer