Šport > Nogomet
2158 ogledov

Infantino pomirja Čeferinov bes: "Tega mi nismo predlagali"

Gianni Infantino Epa
Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je goreč nasprotnik ideje o organizaciji svetovnega prvenstva na dve leti.

Predsednik Mednarodne nogometne zveze Gianni Infantino je na kongresu Fife v Dohi dejal, da svetovna nogometna organizacijo nikoli ni predlagala, da bi se svetovna prvenstva po novem organizirala vsaki dve leti.

infantino čeferin Uefa Šport Čeferin še enkrat odločno rekel "ne"

Gianni Infantino | Avtor: Epa Epa
Namesto tega naj bi krovna zveza zgolj naročila študijo izvedljivosti takšnega projekta, ki pa za zdaj nima širše podpore. Odločno nasprotovanje tej ideji je večkrat javno izrazil prvi mož evropske krovne zveze Aleksander Čeferin.

"Bom povsem jasen, Fifa ni nikoli predlagala, da bi se svetovna prvenstva igrala na dve leti," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP uvodoma dejal Infantino, ki je v preteklih mesecih javno zagovarjal to idejo in jo vsakokrat podkrepil z bajnimi številkami o zaslužkih. Nacionalnim zvezam je obljubljaj po 19 milijonov dolarjev vsaka štiri leta, prihodki za Fifo pa bi se lahko vrteli med štirimi in šestimi milijardami dolarjev.

Zamisli o bienalnem svetovnem prvenstvu sta v prvi vrsti nasprotovali Evropska nogometna zveza (Uefa) in Južnoameriška nogometna zveza (Conmebol), pred nekaj meseci pa je svoje nestrinjanje izrazil tudi Mednarodni olimpijski komite (Mok), ki se je zbal za popularnost drugih športov.

Infantino je danes na kongresu dejal, da je bila to zgolj zamisel. Ta sicer še ni dokončno pokopana, a hkrati o njej članice ne bodo glasovale v kratkem. Ob tem je še dejal, da je Arsene Wenger, nekdanji trener Arsenala, zdaj pa vodja Fifa za razvoj nogometa, zadolžen zgolj za to, da je med članicami zbral mnenje za oblikovanje predloga.

Aleksander Čeferin Nestrinjanje Šport Čeferin: Lahko se sami odločimo in to bojkotiramo

"Da smo si na jasnem, na prejšnjem kongresu je Fifa prosila svojo administracijo, da začne študijo izvedljivosti za SP na dve leti. In administracija po vodstvom Wengerja je naredila prav to. Fifa ni ničesar predlagala," je o ideji dodal Infantino.

"Študija je ugotovila, da bi zamisel prinesla veliko pozitivnega delu sveta, hkrati pa je spoznala, da ima ideja tudi precej nasprotnikov. Tu se mora zdaj začeti debata. Vzeli si bomo čas in skušali razumeti vse strani," je še sporočil kongresu.

Aleksander Čeferin Razočaranje Šport Čeferin in sodelavci ignorirani, zdaj odgovorili z ostro kritiko
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice