Šport > Nogomet
5310 ogledov

Svet se klanja prizorom na Anfieldu, oglasil se je tudi Modrić

Real Madrid Profimedia
Navijači Liverpoola so se kljub bolečemu porazu z lepo gesto poklonili zvezdnikoma Real Madrida.

Real Madrid je na prvi tekmi osmine finala lige prvakov na Anfieldu po preobratu premagal Liverpool s 5:2, potem ko je slednji po 14 minutah igre že vodil z dvema goloma prednosti.

Karim Benzma Liga prvakov Šport Na Anfieldu počila petarda, izjemen preobrat Reala

Domače je v četrti minuti v vodstvo popeljal Darwin Nunez, ki je po podaji Mohameda Salaha s peto ukanil Thibauta Courtoisa. Podajalec pri prvem zadetku Salah je nato v 14. minuti izkoristil velikansko napako belgijskega vratarja in povišal na 2:0.

Realovci so v nadaljevanju uprizorili izjemen preobrat.

Najprej je v 21. minuti Vinicius Junior zmanjšal zaostanek z lepim diagonalnim strelom malce z leve strani z roba kazenskega prostora.

V 36. minuti je bil pri izbijanju žoge nespreten Alisson, kar je botrovalo drugemu zadetku gostov, v 47. minuti pa je po podaji razpoloženega Luke Modrića za vodstvo Reala poskrbel Eder Militao.

Osem minut pozneje se je med strelce vpisal še Karim Benzema, ki je nato v 67. minuti zadel še drugič in s tem postavil končnih 5:2 v korist kraljevega kluba.

Realovci so angleškemu velikanu prizadejali enega najbolj bolečih porazov v evropskih tekmovanjih, saj Liverpool še na nobeni tekmi lige prvakov ni prejel pet zadetkov na domačem Anfieldu.

Med najzaslužnejšimi za preobrat Reala sta bila Modrić in Benzema, oba že dobitnika zlate žoge, ki sta bila ob dvojni menjavi trenerja Carla Ancelottija v 87. minuti tekme deležna aplavza s strani navijačev Liverpoola.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Modrića je gesta navijačev tako ganila, da se je kasneje oglasil na spletu. "Hvala, Anfield. Posebno vzdušje. #Spoštovanje," je zapisal hrvaški zvezdnik.

Športni duh ni ostal neopažen s strani gostujočih navijačev, ki so v znak zahvale pričeli družno skandirati: "Liverpool, Liverpool!"

"Prvič sem na Anfieldu igral tekmo lige prvakov vpričo navijačev," je po tekmi dejal Courtois. "Samo dejstvo, da so Liverpoolovi navijači ploskali Luki in Karimu, je dokaz, da ti navijači znajo ceniti dobre igralce," je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.