Šport > Nogomet
16 ogledov

Tolažba za Real: rekord Ronalda!

Marc Bartra Sergi Roberto Thiago Alcantara gol zadetek veselje proslavljanje sla
1/13
Žurnal24 main
Barcelona je v zadnjem kolu španskega prvenstva z rezervno ekipo pri Malagi potrdila naslov prvaka (1:3). Cristiano Ronaldo zabil rekordnih 40 ligaških golov ob zmagi Reala z 8:1. Kot zadnji izpadel Deportivo.
Z golom v 4. minuti tekme proti Almerii je Cristiano Ronaldo prestavil mejnike španskega nogometa. Na večni lestvici je z 39. golom v eni ligaški sezoni prehitel legendo Reala Huga Sáncheza (sezona 1989/90) in ostrostrelca Athletica Telma Zarro (1950/51).

Kapetan Bojan Krkić, ki bi po zadnjih informacijah po koncu sezone lahko zapustil Barcelono, je bil med strelci za Blaugrano na gostovanju pri Málagi, kjer so Katalonci zmagovito zaključili tekmovalno sezono 2010/11. Pisani postavi španskih prvakov sta zmago v drugem polčasu prinesla zadetka Ibrahima Afellayja in Marca Bartre.

Galerija: zmaga Barcelone pri Málagi in rekordni Ronalda na Bernabéu

Trener Josep Guardiola je z mislimi več kot očitno že pri finalu Lige prvakov, saj je teden pred tekmo na Wembleyju doma pustil Victorja Valdésa, Carlesa Puyola, Gerarda Piquéja, Xavija Hernándeza, Andrésa Iniesto, Lionela Messija in Davida Villo. Od nogometašev, ki bodo po vsej verjetnosti začeli tekmo proti Manchester Unitedu, sta tekmo odigrala le Eric Abidal (od prve minute) in Daniel Alves, igral pa je tudi Javier Mascherano. Na stadionu La Rosaleda se je po desetih letih igranja pri Malagi od nogometa poslovil Francesc Arnau. Katalonec je sedem let branil tudi barve Barcelone, tako mladinske, kot tudi B in članske ekipe.

Rekordni Ronaldo: Real potolkel odpisano Almerio
Pravo "fiesto" so na zadnji tekmi sezone svojim navijačem pripravili nogometaši Real Madrida, ki so z rekordnim 39. in 40. ligaškim golom Cristiana Ronalda popolnoma sesuli že odpisano Almerio (8:1). Emmanuel Adebayor je zabil hat-trick, na svoji prvi tekmi za člansko moštvo pa je gol zabil mladi Joselu in prinesel nekaj veselja na Bernabéu, kjer je zadnjo tekmo za Real odigral vratar Jerzy Dudek.

Ronaldo je vsaj za en teden dobil interni dvoboj z Lionelom Messijem, saj ga je poleg prvenstvenih zdaj prehitel še v skupnih zadetkih v sezoni, kjer je postavil nov rekord (53), ki ga je do sedaj z golom manj držal prav Argentinec. Toda Barcelonin as ima v žepu še eno tekmo: sobotni finale Lige prvakov!

Real je sezono tako zaključil s 102 zadetkoma, identičnim številom kot lani, ko so prvenstvo prav tako končali za katalonskimi rivali, tako da bo to (spet) bolj slaba tolažba za Joséja Mourinha, ki je debi poleg Joseluju ponudil tudi Jesúsu Fernándezu in tako zaključil precej klavrno debitantsko sezono v beli hiši.

Nekje žalost, drugje sreča: madridski Rayo Vallecano se po osmih letih vrača med najboljše. Po remiju Elcheja in Celte (2:2) so se Madridčani veselili napredovanja v Primero Division, saj je združenje kaznovalo tretjeuvrščeno Granado zaradi kombinirane postave, ki jo je v igro poslala proti B-ekipi Barcelone pred nekaj koli. V Primeri bo v naslednji sezoni igral tudi seviljski Betis.

Deportivo po 20 letih izpadel iz Primere
Prvak iz leta 2000 Deportivo La Coruña se po 20 letih igranja v družbi najboljših seli v drugi rang tekmovanja. Za Galicijce je bil usoden domači poraz proti Valencii, po katerem jih je na lestvici prehitela Zaragoza, ki je soboto začela na 18. mestu. Pred zadnjimi tekmami v tekmovalni sezoni je obstajalo več kot 200 različnih kombinacij, po katerih bi lahko zadnje mesto za drugo ligo zasedlo kar šest različnih klubov, na koncu pa je večer na najvišjem mestu končala prav - Zaragoza! Depor je na domačem Riazorju mrzlično pritiskal za izenačenje, potem ko je Valencia povedla že po nekaj minutah z golom Aritza Aduriza, a jih je na koncu v šesti minuti sodnikovega podaljška pokopal Roberto Soldado. To ni prvič, da so bili netopirji usodni za Depor: v sezoni 1993/94 so jim na zadnji tekmi sezone vzeli naslov prvaka, ko je srbski branilec Miroslav Djukič, ki je kasneje celo prestopil k Valencii, zgrešil odločilno enajstmetrovko in pokal je romal v Barcelono.

V tem obdobju je pojavljanje govoric nekaj normalnega, toda ostajam miren in jim ne dajem prevelikega pomena.
Giuseppe Rossi

Dogovor: Rossi v Barco za 30 milijonov!
Problem pri prestopu italijanskega reprezentanta Giuseppeja Rossija pa ni zgolj cena, ki naj bi se v tem trenutku gibala nekje okrog 30 milijonov evrov. Pri Villarrealu hočejo iz Barcelone namreč vzeti tudi zamenjavo za ameriškega Italijana, to pa naj bi po poročanju nekaterih medijev postal kar Bojan Krkić. Za zdaj še ni znano, ali bo občasni španski reprezentant k rumeni podmornici odšel le na posojo ali tja celo prestopil. Zanimanje Kataloncev za Rossija ima sicer že dolgo brado – novice o interesu Blaugrane so se prvič močneje pojavile prav pred tekmo Slovenije in Italije v Stožicah, kjer je Rossi nekaj besed ekskluzivno spregovoril tudi za Žurnal.

Rayo se vrača po osmih letih
Nogometaši Rayo Vallecano so si dva kola pred koncem drugoligaškega prvenstva z zmago nad Xerezom (3:0) po osmih letih spet izborili vrnitev v elitno druščino španskega prvenstva primera division. Klub iz jugovzhodnega dela Madrida se je tako pridružil Betisu, ki si je napredovanje priigral že pred časom.

"Lepo je, ko Moratti (predsednik Interja, op. a.) občuduje določenega igralca, ali ko se določeni klubi, kot je Barcelona, zanimajo zate," je na najnovejše špekulacije odgovoril Rossi, za katerega se poleg Interja zanima tudi Juventus. "V tem obdobju je pojavljanje govoric nekaj normalnega, toda ostajam miren in jim ne dajem prevelikega pomena." Rossi bo tako kot kaže ena izmed (predvidoma) treh okrepitev, ki jih bo v svoj tabor pred sezono 2011/12 pripeljala Barcelona. Katalonci iščejo še enega branilca (centralnega ali levega bočnega) in vezista. Trnek so Katalonci že vrgli proti Istanbulu, kjer bi Fenerbahčeju radi speljali Brazilca Andréja Santosa, a Turki za zdaj zahtevajo (pre)velikih 16 milijonov evrov.

Nekaj vrhuncev iz sezone 2010/11 v režiji Giuseppeja Rossija:

Končna lestvica sezone 2010/11:
1. Barcelona 96* točk

2. Real Madrid 92
3. Valencia 71
4. Villarreal 62

5. Sevilla 58
6. Ath. Bilbao 58
7. Atl. Madrid 58

8. Espanyol 49
9. Osasuna 47
10. Sporting 47
11. Málaga 46
12. Racing 46
13. Zaragoza 45
14. Levante 45
15. R. Sociedad 45
16. Getafe 44
17. Mallorca 44       
18. Deportivo 43
19. Hércules
35
20. Almería
30
* - prvak

1.–3. Liga prvakov, 4. kvalifikacije

5.–7. Evropska liga
18.–20. izpadli

Španska liga, 38. kolo:

Malaga : Barcelona 1:3 (1:1)
Fernandez (31); Krkić (44/11-m), Afellay (76), Bartra (85)

Hércules : Sporting Gijón 0:0

Real Madrid : Almeria 8:1 (2:1)
Ronaldo (4, 76), Adebayor (31, 52, 73), Benzema (48, 63), Joselu (87); Uche (33)

Deportivo La Coruña : Valencia 0:2 (0:1)
Aduriz (4), Soldado (90)

Espanyol : Sevilla 2:3 (0:2)
Osvaldo (54), Verdu (73); Negredo (3, 62), Kanouté (45)

Levante : Zaragoza 1:2 (0:1)
Stuani (80); Fernández (39, 73)

Mallorca : Atlético Madrid 3:4 (0:2)
De Guzman (62/11-m), Webo (71, 90); Agüero (12, 59, 81), Juanfran (18)

Osasuna : Villarreal 1:0 (1:0)
Cejudo (42)

Racing Santander : Athletic Bilbao 1:2 (0:2)
Bakircioglu (89); Lopez (19), Llorente (20)
RK: Francis (74/Racing)

Real Sociedad : Getafe 1:1 (0:1)
Sutil (66); Diaz (9)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.