Šport > Nogomet
754 ogledov

Toliko policistov še ni bilo na tekmi

Köln navijači policija
Policija v Kölnu je sporočila, da bo četrtkovo tekmo nogometne Lige Evropa med domačo ekipo in beograjsko Crveno zvezdo obravnavala kot dvoboj velikega tveganja.

Med številnimi navijači pričakujejo tudi veliko huliganov, tako na strani domačih kot pri gostih iz Srbije. Ekipa Kölna oziroma njeni navijači so bili že vpleteni v incident v prvem krogu tega tekmovanja, ko so pred tekmo z Arsenalom nemški navijači zasedli London. Številni niso imeli vstopnic, a so se kljub temu želeli prebiti na stadion, zaradi kaosa pa je nato krovna nogometna zveza Uefa začetek prestavila za eno uro.

Kaos Šport Na tisoče Nemcev zavzelo London

Zdaj se v Nemčiji bojijo, da bodo navijači obeh klubov poskrbeli za nerede še na prvi domači tekmi Kölna v evropskih tekmovanjih po kar 25 letih. Zato bo v četrtek pred, med in po tekmi za varnost skrbelo kar 2000 policistov, toliko jih v tem mestu na nogometni tekmi še ni bilo.

Maribor spopad Video Slovenija Pred tekmo v Mariboru prišlo do incidentov

Na stadionu bo 46.000 navijačev. V Nemčiji pričakujejo, da bo med njimi kakšnih 500 domačih huliganov, ki bodo predvsem iskali možnosti za tesnejše stike s podobno mislečimi navijači Crvene zvezde. Teh naj bi v Köln po ocenah pristojnih prišlo kakšnih 5000, med njimi približno 500 potencialno nevarnih huliganov.

Več kot polovica jih bo v pripotovala brez vstopnic za tekmo. Največji izziv za varnostne organe bo preprečiti prihod oziroma poskus vdora na stadion tem navijačem, so danes pojasnili pri tamkajšnji policiji, zato bodo že na dostopih do stadiona postavili kontrolne točke in nadzirali, ali imajo obiskovalci vstopnice.

Tim Matavž Vitesse Lazio Liga Evropa Šport Matavž zabil ob porazu, razočaranje za Keka
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice