Šport > Nogomet
10 ogledov

Topničarji streljajo mimo Lige prvakov

Kompany Manchester City Manchester United Etihad pokal FA
1/9
EPA
Arsenalovi upi po igranju v Ligi prvakov 2012/13 so v sredo doživeli nov hud udarec. Topničarji so po reviji zapravljenih priložnostih le remizirali pri Boltonu (0:0). Djibril Cissé je za Queens Park Rangers debitiral v slogu, z zadetkom, njegov gol pa je bil dovolj za remi z Astonom Villo (2:2). Everton v torek presenetil Manchester City (1:0).

Arsenal bo moral po hitrem postopku začeti z zbiranjem točk, saj jih je v bitki za četrto mesto, ki ob koncu sezone vodi v kvalifikacije za Ligo prvakov, po sredinem remiju z Boltonom prehitel še Newcastle United. Srake so brez Harisa Vučkića premagale Blackburn Rovers na Ewood Parku (2:0), Queens Park Rangers pa so s prvim golom Djibrila Cisséja pri Astonu Villi iztržili točko (2:2).

Topničarji ostajajo brez ligaške zmage v koledarskem letu 2012, tekma med statistično najslabšo domačo (Bolton) in gostujočo (Arsenal) obrambo pa se je presenetljivo končala brez golov. V postavo gostov se je po dolgem času vrnil desni bočni branilec Bacary Sagna in topničarji so na začetku prevladovali. David Wheater je poizkus Robina van Persieja izbil z golove črte, Aaron Ramsey pa je v situaciji ena na ena nastreljal vratarja Adama Bogdana.

Alex Oxlade-Chamberlain je spet navduševal, a tako kot Theo Walcott in ostali topničarji ni znal postaviti pike na i domiselnih akcij. V izdihljajih tekme je Arsene Wenger na igrišče poslal tudi veterana Thierryja Henryja, a kaj več od prečke Londončanom ni uspelo zatresti. Darren Bent je v Birminghamu zabil svoj stoti gol v Premier League in začel povratek Astona Ville, ki se je proti Queens Park Rangers vrnila po dveh golih minusa. Cissé je po vsega dvanajstih minutah začinil svoj debi z izvrstnim golom in z močnim strelom premagal Shayja Givena.

Evertonu dogaja: padel Manchester City

Uff, koliko se je dogajalo na tekmi med Evertonom in Manchester Cityjem. Predstavila, sicer ne v igralni opremi, se je najnovejša domača pridobitev, hrvaški reprezentant Nikica Jelavić, za katerega je Everton odštel 9,5 milijona evrov. Protestnik, sodeč po majici proti Ryanairu, se je za deset minut (!) priklenil na Cityjev gol oziroma na mrežo z lisicami. In najpomembnejše: irski vezist Darron Gibson je z zadetkom v 60. minuti poskrbel za zmagoslavje manj slovitega liverpoolskega moštva nad vodilnim Cityjem.

To je vešče izkoristil njegov mestni tekmec United in po zmagi 2:0 – z enajstmetrovk sta zadela Javier Hernandez in Dimitar Berbatov - nad Stokom dohitel sinje modre na vrh lestvice, le s slabšo gol razliko. Swansea je Chelsea dolgo držal v šahu, nato pa so si labodi v 90. minuti zabili avtogol.

Angleška liga, 23. kolo:

Swansea : Chelsea 1:1 (1:0)
Sinclair (40); Taylor (90, a. g.)
RK: Cole (86/Chelsea)

Tottenham Hotspur : Wigan Athletic 3:1 (2:0)
Bale (29, 64), Modrić (32); McArthur (81)

Wolverhampton Wanderers : Liverpool 0:3 (0:0)
Carroll (53), Bellamy (61), Kuyt (78)

Everton : Manchester City 1:0 (0:0)
Gibson (60)

Manchester United : Stoke City 2:0 (1:0)
Hernandez (38/11-m), Berbatov (53/11-m)

Aston Villa : Queens Park Rangers 2:2 (1:2)
Bent (45), N'Zogbia (79); Cisse (12), Warnock (29/a.g.)

Blackburn Rovers : Newcastle United 0:2 (0:1)
Dann (12/a.g.), Obertan (90)
Dunn (Blackburn) je v 44. minuti zapravil enajstmetrovko.

Bolton Wanderers : Arsenal 0:0

Fulham : West Bromwich Albion 1:1 (0:0)
Dempsey (69); Tchoyi (82)

Sunderland : Norwich City 3:0 (2:0)
Campbell (21), Sessegnon (28), Ayala (54/a.g)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.